Salam de biscuiti

de Tuxedo in Prajituri, 5 Apr 2013 | 11736 vizualizari

 

Daca ati sti de cand nu am mai mancat un salam de biscuiti! cred ca au trecut secole! l-am facut dupa sute de cautari pe internet, unde am gasit fel si fel de retete care mai de care mai gustoase, cu rahat sau cu stafide, cu margarina sau sirop…eu l-am ales pe acesta, care mi s-a parut perfect ca si compozitie. Eu i-am adaugat stafide si caise confiate dar nu-i musai!!! Merge si fara, dar nuca nu trebuie sa lipseasca, si neaparat prajita putin! Este un deliciu, nici mie nu mi-a venit sa cred cat de bun a iesit!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr biscuiti simpli
  • 80 gr nuca tocata mare
  • 200 gr caise confiate
  • 100 gr stafide
  • 250 gr zahar
  • 100 gr unt/ margarina
  • 120 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • esenta de vanilie/rom
  • nuca de cocos (pentru ornat)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti:


  1. Amestecam laptele cu zaharul si cacaoa si le punem pe foc sa se incalzeasca si sa se topeasca zaharul.Cand s-au infierbantat punem si untul in craticioara si amestecam continuu apoi luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Adaugam si vanilia cand s-a racit.

  2. Faramam biscuitii cu mana sau cu un facalet.

  3. Prajim putin nuca intr-o tigaie teflonata si apoi o frecam putin in palme ca sa se scuture de cojite.

  4. Punem biscuitii, nuca, stafidele si caisele confiate (pe care le-am taiat) intr-un bol si turnam siropul de lapte si cacao peste acestea amestecand pana cand se leaga. S-ar putea sa nu fie nevoie de tot siropul.

  5. Pe o folie de plastic presaram zahar pudra si punem jumatate din compozitie, ruland dintr-o parte si din alta ca sa scoatem aerul din salam. Dupa ce l-am uniformizat, legam salamul la capete cu sfoara si dam la frigider pana se incheaga (cca 2 ore).

  6. Procedam la fel si cu cealalata jumatate de compozitie.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

ionela2682 1

06.04.2013, 10:53

iri_iri 1

06.04.2013, 18:08

nilgun 1

22.07.2013, 23:06

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti