Salam de biscuiti cu ciocolata

de Laly in Dulciuri, 5 Mai 2014 | 3011 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de biscuiti populari
  • 750 ml lapte
  • 1 ciocolata amaruie
  • 1 pachet de unt sau margarina
  • 150 gr rahat
  • 200 gr zahar(sau dupa gust)
  • 3 linguri cacao
  • 1 fiola esenta rom
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti cu ciocolata:

In primul rand,rupem biscuitii in bucati potrivite ca marime,adica si bucati mai mari si mai mici.Intre timp punem laptele la fiert,la foc mic si adaugam zaharul.Cand zaharul s-a topit adaugam untul,cacaoa,ciocolata si omogenizam bine.Oprim focul,adaugam esenta de rom si lasam la racit pentru circa 5 minute.Adaugam amestecul de lapte,cacao si zahar peste biscuiti si amestecam totul bine.Punem rahatul taiat cubulete si omogenizam din nou.Lasam compozitia aproximativ 10 minute cat biscuitii sa absoarba lichidul.Punem o folie de plastic intr-o forma rotunda de tort,presaram nuca de cocos pe folie si punem din compozitie,pana se umple forma.Nivelam cu o lingura.Acoperim forma cu folia si dam la frigider pentru circa 2-3 ore,sau de preferat peste noapte.Putem opta pentru clasicul salam de biscuiti,in acest caz punem nuca de cocos pe folia de plastic si dam forma rotunda.Rasturnam salamul de biscuiti pe un platou si mai adaugam nuca de cocos.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Rocsi 1

05.05.2014, 16:00

Mmm vreau si eu

Valclaudia 1

05.05.2014, 17:48

asta-i toba, nu salam Glumeam, tarebun desertul tau!

Lau 1

05.05.2014, 17:49

a fost tare deliciosa si reteta afoat gustoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti