Biscuiti cu cocos

de xana in Dulciuri, 2 Apr 2014 | 1446 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru biscuiti:
  • 120 gr margarina
  • 70 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 220 gr faina
  • 20 gr fulgi de cocos
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • Pentru glazura:
  • 200 gr zahar pudra
  • 4-5 linguri lapte
  • Pentru decor:
  • bomboane colorate
  • fulgi de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu cocos:

Mixam zaharul cu margarina pana aceasta devine pufoasa. Adaugam apoi oul si vanilia si omogenizam.


Amestecam faina cu praful de copt, sarea si fulgii de cocos si adaugam jumatate din acest amestec peste margarina. Continuam sa mixam cateva secunde, atat cat sa se incorporeze faina. Scoatem mixerul si adaugam restul de faina, apoi cu mana, dar fara a framanta, amestecam doar cat este necesar pentru a obtine un aluat omogen.


Impartim aluatul in doua, il invelim in folie de plastic si dam la frigider pentru jumatate de ora.


Intindem fiecare jumatate de aluat, pe rand, intr-o foaie subtire din care taiem biscuitii in forma dorita. Ii punem in tava cu hartie de copt si ii dam la congelator pentru zece minute. Intre timp punem cuptorul la incalzit la 180 de grade.


Pentru glazura amestecam zaharul vanilat cu lapte pana capata consistenta unei smantani groase.


Coacem biscuitii pana devin usor aurii(eu pe unii i-am uitat in cuptor si s-au bronzat prea tare) apoi cand s-au racit complet punem cate o lingurita din glazura si o intindem bine pe toata suprafata. Am presurat apoi cocos si bomboane colorate.

 

TIPS-URI

1

Mi-au iesit cca 45 de biscuiti

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Alexandra Elena 1

03.04.2014, 14:26

Alexandra Elena 1

03.04.2014, 14:28

Dya Daniela Andrei 1

03.04.2014, 15:24

Ce frumusei!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Gogosi umplute cu dulceata de visine