Biscuiti cu cocos

de xana in Dulciuri, 2 Apr 2014 | 3447 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru biscuiti:
  • 120 gr margarina
  • 70 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 220 gr faina
  • 20 gr fulgi de cocos
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • Pentru glazura:
  • 200 gr zahar pudra
  • 4-5 linguri lapte
  • Pentru decor:
  • bomboane colorate
  • fulgi de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu cocos:

Mixam zaharul cu margarina pana aceasta devine pufoasa. Adaugam apoi oul si vanilia si omogenizam.

Amestecam faina cu praful de copt, sarea si fulgii de cocos si adaugam jumatate din acest amestec peste margarina. Continuam sa mixam cateva secunde, atat cat sa se incorporeze faina. Scoatem mixerul si adaugam restul de faina, apoi cu mana, dar fara a framanta, amestecam doar cat este necesar pentru a obtine un aluat omogen.

Impartim aluatul in doua, il invelim in folie de plastic si dam la frigider pentru jumatate de ora.

Intindem fiecare jumatate de aluat, pe rand, intr-o foaie subtire din care taiem biscuitii in forma dorita. Ii punem in tava cu hartie de copt si ii dam la congelator pentru zece minute. Intre timp punem cuptorul la incalzit la 180 de grade.

Pentru glazura amestecam zaharul vanilat cu lapte pana capata consistenta unei smantani groase.

Coacem biscuitii pana devin usor aurii(eu pe unii i-am uitat in cuptor si s-au bronzat prea tare) apoi cand s-au racit complet punem cate o lingurita din glazura si o intindem bine pe toata suprafata. Am presurat apoi cocos si bomboane colorate.

TIPS-URI

1

Mi-au iesit cca 45 de biscuiti

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu cocos" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu lapte, Nesquick si crema de branza