Salata calda cu legume

de anca_rm in Salate, 23 Noi 2018 | 2663 vizualizari

 

O salata rapida care va fi pe gustul vostru daca va plac legumele ametite putin pe gratar sau intr-o tigaie. Este o reteta pentru o cina rapida intr-o seara in care toata familia sta la masa.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata frumoasa
  • 1 dovlecel
  • 10-15 bucati varza de bruxelles
  • 50-100 ml chefir/iaurt
  • 150 gr branza de capra
  • mix de germeni (cantitatea este variabila )
  • 1 ardei
  • putin ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata calda cu legume:

In primul rand trebuie sa spalam legumele foarte bine.

Vanata si dovlcelul urmeaza sa fie taiate in rondele cam de 1 cm grosime. Presaram sare pe ele si lasam sa stea putin asa.

Varza de bruxelles o curatam de frunzele uscate sau innegrite. Intr-o oala punem 1 litru de apa impreuna cu o lingura de sare pe foc, cand fierbe punem in ea varza de bruxelles. Lasam sa fiarba cateva minute (5-10)

Scurgem varza si o lasam deoparte.

Intr-o tigaie sau pe gratar prajim legumele pana se inmoaie si se rumenesc usor.

Varza de bruxelles o tragem si pe ea in tigaie si o calim usor.

Intr-un vas asezam felii de vanata, dovlecel si varza presraam iaurt si branza de capra si putina sare. Acoperim din nou cu felii de vanata, dovlecel si bucati de varza iaurt si branza, iar deasupra germeni.

Pofta buna!

 

Se poate face un sos cu usturoi sau o maioneza.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda cu legume" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salsa de legume cu capere