Salata de cartofi cu ton

de retetele_tinei in Paste, 2 Noi 2014 | 16517 vizualizari

 

Perfecta pentru o cina in familie!

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi
  • 3 rosii
  • 3 cepe albe
  • 250g ton in ulei
  • 200g paste scurte
  • 400ml maioneza
  • 150g masline negre, fara samburi
  • sare
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de cartofi cu ton:

Cartofii se spala si se pun la fiert, in coaja.Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.Dupa ce s-au fiert atat cartofii cat si pastele, se scurg de apa si se lasa la racit. Dupa ce s-au racit, cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Cand incepeti sa amestecati produsele, alegeti un bol mai mare, asa incat sa puteti amesteca bine, la sfarsit, pt ca eu, am ales unul mai mic, iar spre sfarsitul operatiunilor, am pus totul in alt bol:)
Peste cartofii, se pun pastele, reci.Se amesteca bine, dupa care se pune, tonul cu tot cu ulei.Ceapa se taie solzisori si se freaca in maini cu putin sare. Dupa care se pune peste cartofi si restul.
Se spala, se taie cuburi si se pun peste cartofi si rosiile.Maslinele se scurg de zeama si se amesteca cu restul ingredientelor de mai sus.La sfarsit, se pune maioneza si sare.Si se amesteca bine.
Se lasa cel putin 15 minute, deoparte, asa incat, gusturile sa se imbine.Pofta buna!

TIPS-URI

1

Maslinele se pot omite

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de paste cu ton - Reteta cu nr. 50