Salau Bonne Femme

de elucubratiiculinare in Salau, 19 Dec 2017 | 7859 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 file șalău
  • 4 linguri făină
  • 4 linguri unt
  • 4 linguri ulei
  • 1 ceapă mică tocată
  • 8 ciuperci champignon brune
  • 150 ml vin alb sec
  • 200 ml smântână lichidă
  • lămâie
  • câteva fire de mărar sau pătrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau Bonne Femme:

Fileurile de șalău se condimentează cu sare și piper.
Se dau prin făină, după care se scutură de făina în exces.
Se prăjesc pe ambele părți în untul topit cu ulei.
Se scot pe un platou.
În tigaia în care am prăjit peștele, mai adăugăm puțin unt și ulei.
Adăugăm ceapa tocată mărunt, după 2-3 minute adăugăm și ciupercile tăiate felii.
Gătim la foc potrivit maxim 5 minute.
Adăugăm vinul și smântâna și mai gătim 2-3 minute.
Potrivim sosul de sare și piper.
Aducem și peștele în tigaie și lăsăm la foc mic 2-3 minute pentru a se intrepătrunde aromele.
Se poate da și la cuptor pentru 10 minute.
Servim fierbinte, stopim cu lămâie și ornăm cu mărar sau pătrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau Bonne Femme" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de peste