Aperitiv saratele cu cartofi si chimen

de katty in Aperitive / Garnituri, 21 Apr 2021 | 5459 vizualizari

 

Am pregatit de curand niste saratele cu aluat cu cartofi si chimen.Puteti fierbe cartofii in coaja sau curatati. In acest caz trebuie scursi foarte bine altfel vor lua mai multa faina.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr cartofi fierti
  • 300 gr faina+50 gr
  • 200 gr untura
  • 1 ou+1 ptr uns
  • 1/2 lingurita sare
  • 100 gr telemea rasa
  • chimen
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saratele cu cartofi si chimen:

Curatam cartofii, ii spalam bine si ii taiem cubulete. Ii punem la fiert cu apa cat sa ii depaseasca. Cand sunt fierti,ii scurgem bine intr-o sita si ii lasam sa se racoreasca.

Ii punem intr-un castron si ii sfaramam. Adaugam untura si  mixam bine compozitia. Adaugam oul, sarea si omogenizam bine. Adaugam faina si  framantam bine. Adaugam la sfarsit telemeaua rasa si omogenizam. Daca este nevoie mai adaugam putina faina.

Impartim aluatul in doua parti. Intindem pe rand cele 2 parti in dreptunghi pe hartie de copt. Batem oul ramas si ungem aluatul cu oul batut. Presaram chimen. Taiem fasii inguste cu aparatul special sau cu un cutit bine ascutit. Asezam foaia de copt intr-o tava mare de aragaz si dam tava la cuptor pentru 25-30 de minute la foc iute.

Scoatem tava cand sunt gata si le lasam la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele cu cartofi si chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mihaelar63 1

22.04.2021, 00:06

Ce bune trebuie sa fie !!!1 Dau eu berea . Am colectie

Rocsi 1

24.04.2021, 19:59

Sunt grozave aceste saratele! Si cu siguranta folosind cartofi, ies foarte fragede!

Rahela Velicu 1

11.05.2021, 17:02

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saratele de post