Sarmale cu carne tocata de porc in foi de varza acra

de Razvan Constantinescu in Porc, 6 Ian 2021 | 3291 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru umplerea sarmalelor:
  • 250 g pulpa de porc afumata
  • 3 cepe
  • 1 kg carne tocata de porc
  • 2 oua
  • 100 g orez
  • 3 linguri suc de rosii
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • putin piper macinat
  • putin cimbru uscat
  • sare
  • Celelalte ingrediente:
  • 1 varza mare acra
  • 6 linguri suc de rosii
  • cateva boabe de piper
  • 4 foi de dafin
  • 150 g costita de porc afumata
  • circa 500 ml apa
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu carne tocata de porc in foi de varza acra:

Varza se lasa de seara la desarat in apa. A doua zi, se pregateste pentru sarmale, taind-o in bucati potrivite. Se pastreaza o foaie intreaga.

Pulpa de porc afumata se taie bucatele si se marunteste la robotul de bucatarie.

Ceapa se curata de foi, se spala si se marunteste la robotul de bucatarie.

Carnea tocata de porc se amesteca cu pulpa de porc maruntita, ceapa, ouale, orezul (spalat), sucul de rosii, boiaua de ardei dulce, putin piper macinat, putin cimbru uscat si sare, dupa gust.

Se impacheteaza sarmalele, infasurand o lingura de umplutura intr-o foaie. Se continua tot asa pana cand se termina umplutura.

Varza care ramane se toaca. Jumatate din ea se pune intr-o cratita si se adauga trei linguri de suc de rosii, cateva boabe de piper si patru foi de dafin.

Se asaza un rand de felii de costita afumata, apoi sarmalele si inca un rand de costita. Peste ele se pun restul de varza tocata si sucul de rosii ramas. Se adauga o cana cu apa. Se acopera totul cu foaia de varza pastrata.

Se pune cratita cu sarmale la foc si se lasa sa clocoteasca putin, apoi se baga la cuptorul preincalzit pana cand carnea este gatita. Se mai adauga apa daca este necesar.

Sarmalele cu carne tocata de porc in foi de varza acra se pot servi cu mamaliguta, smantana si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu carne tocata de porc in foi de varza acra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Gherca Daniela 1

08.01.2021, 15:37

oanapl 1

08.01.2021, 20:25

Ce apetisante sunt!

Rocsi 1

10.01.2021, 18:44

Sunt prea bune sa nu vreau si eu 2-3!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmale (in multicooker)