Sarmale in dovleac

de Gusti in Curcan, 4 Oct 2009 | 21268 vizualizari

COMENTARII (83)

Irina 1

04.10.2009, 14:42

Vreau sarmale, ca de invatat la romana m-am saturat!!!

ANCA 1

04.10.2009, 14:45

arata bine! Liviu zice ca ar incerca sarmalele in dovleac puse la copt in tzest, la tara..eu nus tiu exact ce inseamna asta, dar trebuie sa fie interesant..

catalina 1

04.10.2009, 14:59

o nebunie!
Si cel mai mare avantaj e ca nu mai trebuie spalata oala la final!

Oana 1

04.10.2009, 15:00

Anca, tzestul e din pamant facut, din ala ars, si se pun taciuni aprinsi sub el si se coace painea. Mama, ce explicatie am dat Sper ca se intelege ceva...dar nu stiu daca ar merge dovleacul, ca se duce repede jaragaiul si trebuie pus altul..zic eu...si dureaza mult...nu stiu, daca are rabdare sa incerce!

boscodina 1

04.10.2009, 15:02

tzest este un clopot- capac mare din lut. vatra se matura, se spala caramizile si apoi se face un foc peste care se pune si clopotul . cand s-au incalzit destul caramizile vetrei si clopotul de lut se matura ramasitele focului , se pun frunze de salcam pe caramizi si pe ele se pune ce vrei sa faci( eu am mancat doar paine si friptura facuta asa), se acopera cu clopotul si se lasa sa se faca la caldura caramizilor si a lutului clopotului, cateva ore. tot ce se face in tzest e mult mai mult decat delicioas.. nu era destul dovleacul cu sarmale..acum si tzestul...gata ma apuca sa murez varza ca nu se mai poate trai cu voi

Irina 1

04.10.2009, 15:32

Oana, ce i-ai dat lui Stef sa bea?

rivka 1

04.10.2009, 17:15

uau ...si cum au iesit sarmalele???

Bucataras 1

04.10.2009, 17:27

Acum o sa le testam

rivka 1

04.10.2009, 17:39

pofta buna!
in mod sigur numai foarte bune trebuie ca au iesit...

Bucataras 1

04.10.2009, 17:48

immmm, multumim. cu smintina, ardei iute murat si piine proaspta sint delicioase. plus cana de lut plina cu vin

rivka 1

04.10.2009, 18:54

sunt convinsa ca sunt deosebit de bune!
arata si foarte bine!

ramo_cata 1

04.10.2009, 19:17

mama cat de bine arata...mai sunt?vreau si eu

Bucataras 1

04.10.2009, 19:53

da, bune rau.

Oana 1

04.10.2009, 20:46

Mama, arata bineeee! Sa va fie de bine! Au ceva gust de dovleac? Bosco, multumim pt explicatii Mamaia mea facea doar paine in tzest, si stiu ca ea punea taciunii aorinsi in jurul painii , ce bunatate era painea aia Iri, sticla era goala, da??

Bunica 1

04.10.2009, 21:56

Stati ca va lamuresc eu cum este cu testul ! Este facut din pamant galben,care se calca in picioare (se framanta impreuna cu balega si apa). I se da forma , unei palarii cu calota mica si se lasa la uscat. Din cand in cand se umezeste pentru a nu se crapa. Se fixeaza pe vatra. Cand este folosit se face foc sub el (ridicandu-se pe o parte). Se inlatura jarul ,se pun frunze de nuc sau se matura bine vatra si se pune painea.Se lasa testul pe vatra si painea se coace la caldura testului si a vetrei.Are un gust ce nu poate fi comparat .A nu se confunda cu cuptorul de caramida.

rivka 1

04.10.2009, 22:49

le pastrati in frigider in dovleacul acela pus pe o farfurie sau cum? incape dovleacul acela in frigider?

Bucataras 1

04.10.2009, 22:59

da, le-am pus in frigider. pai e dovleac, rivka, nu "ridichea uriasa" . glumesc. acum, dupa citeva ore in frigider, dovleacul ala nu mai e chiar k in poza ...

rivka 1

04.10.2009, 23:02

nu-mi dau seama cat e de mare, pare mare asa in cuptor....dar ma mir ma asteptam sa pastreze sarmalele fff suculente nu sa suga grasimea ca un burete....

Miha 1

04.10.2009, 23:04

Oana 1

05.10.2009, 00:33

Vedeti cine stie? asa e, Buni! ce dor imi e painea de tzest!!
Bucataras, deci! au sau nu gust de dovleac? se simte vreo aroma, ceva, cumva, pe undeva?

ANCA 1

05.10.2009, 10:38

so, nu merge dovleacul cu sarmale la test.. cum fusera sarmalele, Bucatarasa?

ANCA 1

07.10.2009, 18:54

am luat dovleacul, ma pregatesc de impachetat la sarmai cat le-ati tinut la cuptor???

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lamaie reteta de desert rapid, aromat si delicios

ieri la 22:16

Tarta cu cirese si ciocolata

de Rocsi 9

ieri la 19:40

Pasta e ceci - Supa italiana cu paste si naut. Reteta nr.50 din topul The Best Soups in The Wold

de Ksenya 5

ieri la 09:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu carne de curcan