Sirop de soc

de abetina in Dulciuri, 16 Iul 2020 | 2726 vizualizari

 

retete de vara

 

INGREDIENTE

  • 1 kg flori de soc
  • apa cat sa cuprinda florile de soc
  • 2 kg zahar
  • 1 lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de soc:

Se culeg florile de soc din locuri curate. Nu se spala florile sa nu pierdem polenul. Se pun la fiert cu apa cat sa cuprinda florile si se fierb circa 30 minute,dupa care se opreste focul, se pune capac la oala si se lasa peste noapte.A doua zi se strecoara apa si se scurg bine florile.Se cantareste lichidul si se adauga zahar. Cata apa,atata zahar. Se taie o lamaie cubulete,se adauga peste lichid si se fierbe pana scade cam jumatate din lichid.Se toarna in recipiente asa fierbinte,se pun capace si se pun sub paturi pana ce sa recesc dupa care se dau la camara.Sa aveti pofta si la pofta dragilor. Acest sirop este unul deosebit de aromat si bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de soc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sirop de soc