Socata

de Constelatialeu in Bauturi, 21 Mai 2013 | 1738 vizualizari

 

In fiecare an ziceam ca fac si ma trezeam ca iar trecea vremea socului si nu apucam sa mai fac.Anul asta am cules in trei randuri flori,noroc cu Patricia,de la care m-am inspirat si cu reteta,ca ''m-a tras'' de codite si m-am mobilizat.Am adaptat un pic reteta ,ca m-am trezit ca nu mai am nici un borcan de 10 l,asa ca am folosit oala de inox de 8 l.

 

INGREDIENTE

  • 8 l apa
  • 1 kg.zahar
  • 3 lamai
  • 40 ml otet
  • 12 flori de soc
  • 1/2 lingurita sare de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata:

Am spalat bine florile sa scapam de impuritati ( gandaceii aia mici si negri).Intr-o oala de inox am pus apa,zaharul,lamaile taiate si stoarse de zeama,otetul ,sarea de lamaie si florile.Am acoperit cratita cu folie alimentara .Am amestecat dimineata si seara ,dupa 4 zile in care a stat la temperatura camerei,am pus socata in sticle si am dat-o la frigider.

 

RETETA IN IMAGINI

Socata-0
Socata-1
Socata-2
Socata-3
Socata-4

COMENTARII (24)

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

21.05.2013, 14:53

Ma bucur ca s-a nimerit sa fie pe gustul tau

Cris2711

Cris2711 1

21.05.2013, 16:03

la noi inca nu a aparut,este foarte rece,beau de la tine

Constelatialeu

Constelatialeu 1

21.05.2013, 16:19

Crisulino cu placere te servesc...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!