Sos cu bame

de Lily_Musat in Mancaruri de post, 26 Iun 2009 | 7140 vizualizari

 

TIP: bamele le fierbem cu putin otet sa nu fie baloase si cu sare, schimband apa de 2 ori.

 

INGREDIENTE

  • 2 catei de usturoi
  • 4 fire de ceapa verde
  • 1 lingurita sare
  • bame 300 g
  • 200 ml suc de rosii
  • 300 ml apa fierbinte
  • leustean verde
  • ulei pt. calit ceapa si usturoiul
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos cu bame:

Punem intr-o tigaie ulei, punem ceapa si usturoiul sa se caleasca putin. Punem sucul de rosii si bamele fierte peste ceapa calita cu usturoi.Dupa ce se calesc putin punem apa fierbinte si mai lasam cateva minute sa fiarba.

Asezonam cu sare si cu patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos cu bame" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (1)

Oana 1

27.06.2009, 22:59

Mmm, nu am mai mancat bame de cand eram mica Ne facea mamaie la tara...foarte bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci pane crocante - Reteta gustoasa de post