Supa de rosii cu tagliatelle si chipsuri de parmezan

de Rocsi in Supe, 21 Feb 2014 | 5734 vizualizari

 

Alor mei le place mult supa de rosii insa mereu o pregateam mai simpla. De data aceasta am pus ceva mai multe legume, tagliatelle, cateva chipsuri de parmezan langa pentru a fi ceva mai consistenta si mai plina de savoare. O bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr rosii decojite intregi
  • 1 rosie proaspata
  • 1 cana si 1/2 suc de rosii de casa cu telina
  • 1/2 ardei kapia
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 150 gr pastai galbene
  • 2 ciuperci proaspete
  • sare
  • piper
  • 2 cuiburi tagliatelle Baneasa
  • 6 linguri parmezan ras
  • 3 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu tagliatelle si chipsuri de parmezan:

Curatam ceapa si o tocam. Morcovul il decojim, il taiem in doua pe lungime apoi il facem rondele. Rosia o curatam de pielita, o tocam, ciupercile le spalam, le taiem marunt, iar ardeiul kapia il curatam de seminte si il facem cubulete. Pastaile le taiem bucati potrivite, iar rosiile decojite le tocam marunt.

Intr-o oala punem uleiul, rosia, ceapa, morcovul,ardeiul si le inabusim 2 minute. Adaugam pastaile, apoi ciupercile. Turnam circa 4 litri de apa si lasam sa fiarba totul 10 minute, dam drumul rosiilor decojite tocate, mai lasam inca 15 minute sa fiarba si adaugam sucul de rosii. Potrivim gustul cu sare si piper.

Dupa ce a dat cateva clocote si legumele sunt patrunse bine, rupem tagliatelle bucatele, le dam drumul in supa si mai lasam pe foc pana acestea din urma sunt fierte. Cand este gata tragem supa de pe foc si o acoperim pentru 10 minute.

Incingem o tigaie antiaderenta, punem cate o lingura de parmezan dar in forma mai lunguiata. In cateva secunde se rumeneste si cu ajutorul unui bat de frigarui scoatem chipsurile pe o farfurie.

Se servesc alaturi de supa de rosii. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu tagliatelle si chipsuri de parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

Rocsi 1

29.07.2015, 19:54

Multumesc Aletta

Ancutsa 1

19.09.2019, 12:22

Tare buna!

Rocsi 1

19.09.2019, 20:01

Multumesc, Ancutsa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de rosii