Supa-crema de vinete cu varzute de Bruxelles

de Valclaudia in Supe/Ciorbe, 15 Noi 2015 | 3100 vizualizari

 

mancare de post

 

INGREDIENTE

  • 3 ardei rosii
  • 2 cepe potrivite
  • 1 vanata marisoara
  • 500 gr. verze de Bruxelles
  • 1/2 borcan zarzavat pentru ciorbe (radacinoase: telina, morcov, pastarnac, patrunjel)
  • 3-4 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • 1 praf de cimbru uscat
  • patrunjel verde
  • marar verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de vinete cu varzute de Bruxelles:

Curatam si spalam legumele.

Punem uleiul in oala, adaugam ceapa tocata, vanata taiata cubulete si ardeii taiati,de asemenea, bucatele.

Lasam la sotat cateva minute, adaugam sare si piper dupa gust, punem cca 2l apa rece, adaugam verzele de Bruxelles curatate si clatite sub jet de apa rece.

Lasam supa la fiert pana patrunde furculita usor in verze, apoi dam oala deoparte de pe foc.

Cu o spumiera adunam toate verzele intr-un castronel, pastram si cateva bucatele de ardei pentru decor apoi cu un mixer vertical mixam supa fierbinte pana devine crema (destul de lichida).

Punem din nou oala pe foc, adaugam rosiile pasate, 1/2 borcan zarzavat tocat pentru ciorbe, verzele de Bruxelles.

Presaram putin cimbru uscat, marar verde si patrunjel proaspat tocat.

Oprim focul, lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele, apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de vinete cu varzute de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de supa crema de linte