Tarta cu branza si spanac

de oanapl in Mancare copii, 17 Mai 2020 | 4369 vizualizari

 

aluaturi de casa
Am primit de la mama-soacră o sacoșă plină de baby spanac și era păcat să nu pregătesc ceva bun cu el. Am făcut o supă cremă de spanac și această tartă delicioasă. Am avut ceva de lucru, până când am terminat de spălat frunză cu frunză spanacul, pentru că era plin de pământ, dar în final, a meritat efortul.
Când cumpărați spanac, trebuie să țineți cont de faptul că se pierde foarte mult... rămâneți cu jumătate din cantitate.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 250g făină
  • 1 ou
  • 125g unt rece
  • 1 lingură apă rece
  • ½ linguriță sare
  • pentru umplutură:
  • 200g spanac proaspăt
  • 1 fir usturoi verde
  • o legatură pătrunjel
  • 600g brânză de vaci
  • 5 ouă
  • 1 linguriță sare
  • Mărar
  • 4 linguri făină
  • 2 linguri pesmet
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si spanac:

Din ingredientele menționate mai sus, se frământă un aluat omogen și elastic, care se dă la rece circa 30 de minute, apoi se întinde în foaie și se tapetează cu el o formă rotundă, lăsând să curgă peste margini. Se înțeapă aluatul cu furculița din loc în loc. Se presară pesmetul deasupra.

Se spală spanacul sub jet de apă rece, se scurge bine și pune într-o tigaie încinsă, cu o lingură de ulei și se înăbusă câteva minute, până se înmoaie. Se pune într-o strecurătoare să se scurgă surplusul de apă.

Se  mixează ouăle cu puțină sare, apoi se adaugă peste brânză și se mixează cu ajutorul unui mixer vertical, până când se obține o cremă fină. Se adaugă mărarul și pătrunjelul tocate mărunt, usturoiul tăiat rondele și spanacul scurs bine de apă și tocat. Se adaugă făina și se omogenizează, apoi se toarnă compoziția peste aluatul din tavă. Aluatul care curge peste margini se aduce spre interiorul tartei.

Tarta se introduce în cuptorul bine încins pentru circa 50 de minute, la 180 de grade C, până când se rumenește frumos deasupra.Se lasă să se răcorească puțin și se taie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si spanac" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tarta cu faina de naut, ceapa si masline/Socca