Tiramisu

de RuxyRux in Prajituri, 23 Noi 2010 | 9702 vizualizari

 

Stu ca sunt foarte multe retete de tiramisu dar pentru mine aceasta este cea mai delicioasa...eu nu suport ideea de ou crud in niciun preparat si atunci cand am gasit-o pe internet ( si multumesc celui ce a postat-o)acum multa vreme am fost tare fericita caci mi s-a potrivit manusa pe gustul meu...

 

INGREDIENTE

  • 7 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 250 gr Mascarpone
  • 5 linguri vin Lacrima lui Ovidiu ( reteta originala prevede vin Marsala pentru gatit)
  • 500 ml frisca vegetala (hulala)
  • 4 linguri smantana
  • aproximativ 48 bucati piscoturi
  • o tava de circa 30 cm x 20 cm
  • Sirop pentru piscoturi:
  • 200 ml cafea neagra
  • 200 ml apa
  • 120 ml Rom
  • 2 linguri zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Deci...reteta nu-mi apartine si am sa o postez exact cum am gasit-o pe net...


Cele 7 galbenusuri impreuna cu 200 gr zahar il punem pe baie de aburi unde amestecam pentru circa 10 minute pana incepe sa spumeze (se ingroasa un pic) dupa care adaugam 5 linguri cu vin Lacrima lui Ovidiu si mai tinem galbenusurile pe baie de aburi 2-3 minute pana se omogenizeaza cu vinul.


Luam de pe foc si lasam sa raceasca aceasta crema. In timpul cat raceste pregatim siropul cu care vom insiropa piscoturile in felul urmator: punem in 200 ml cafea fierbinte 2 linguri de zahar si adaugam 200 ml apa rece si 120 ml Rom.


Dupa ce am terminat si cu preparatul siropului batem frisca spuma. Inainte sa fie gata de batut frisca adaugam 4 linguri de smantana ( de 20% mai grosuta) si continuam mixarea pana frisca e tare . Smantana se adauga la frisca pentru a nu pune praf intaritor, are rolul de a intari frisca .

Crema din galbenusuri racita se amesteca cu 250 gr crema mascarpone si se adauga treptat la frisca batuta amestecand cu grija pana se omogenizeaza.


Piscoturile le scufundam pe rand in siropul de cafea, rom si apa pentru o fractiune de secunda apoi le asezam in tava pregatita in asa fel incat sa fie acoperita. Peste primul rand de piscoturi adaugam jumate din cantitatea de crema apoi asezam peste un alt rand de piscoturi insiropate si peste cealalta jumatate de crema ramasa. Presaram totul cu cacao si dam tava la rece pentru aproximativ 6 ore.

Se taie si se serveste bine racita .



Reteta originala prevede folosirea vinului Marsala ...merge si Lacrima lui Ovidiu..



Poate ca nu e cel mai frumos ca aspect...deoarece l-am taiat fara sa mai asteptam sa stea mai mult la frigider...ca deh...avem pofticiosi mari...dar va garantez ca este delicios!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

aziz 1

19.01.2011, 10:03

ce-i cu ,,subrezenia,, asta ?dar hai ma sacrific sa o maninc eu toata gaby te bagi?

gaby_duceag 1

19.01.2011, 10:04

ya, ya! )

RuxyRux 1

19.01.2011, 10:17

Noroc cu voi doua ca altfel trebuia sa-l arunc pe geam

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Iaurt înghețat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveți în casă!

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de visine, nuca si aluat ras