Tiramisu

de papabundetot in Prajituri, 14 Iul 2013 | 2140 vizualizari

 

Desi este un desert care ne place tare mult,nu stiu de ce nu il fac decat de 2-3 ori pe an. Astazi fiind la cumparaturi m-am gandit la Tiramisu si mi s-a facut asa o pofta incat am decis sa il fac

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 400 gr piscoturi
  • 400 gr mascarpone
  • 4 galbenusuri de ou
  • 4 linguri de zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 plicuri intaritor frisca
  • 1L cafea la filtru
  • 50 ml lichior pina colada
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Galbenusurile de ou le-am frecat bine cu zaharul pana cand si-au dublat volumul si zaharul s-a topit,apoi am adaugat peste ele mascarpone si am amestecat bine.


Separat am batut frisca cu intaritorul pana s-a intarit si apoi am adaugat peste ea galbenusurile amestecate cu mascarpone.


Cafeaua o facusem mult mai devreme pentru a avea timp sa se raceasca complet,am adaugat in ea lichiorul pina colada,apoi am luat pe rand fiecare piscot si l-am scufundat in cafea pentru a se imbiba bine cu lichid si mai apoi am asezat jumatate din piscoturile inmuiate intr-o tava. Am turnat peste ele jumatate din crema obtinuta,apoi iarasi un strat de piscoturi si deasupra crema. Am nivelat frumos,am pudrat deasupra cu cacao si am dat tiramisu la frigider cateva ore pentru a se mai intari.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Corinuta 1

14.07.2013, 16:11

foartye bun!

papabundetot 1

14.07.2013, 16:54

alilianaa 1

14.07.2013, 20:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu cu ciocolata neagra