Tiramisu

de ElenaGhivnici in Prajituri, 19 Iul 2013 | 5489 vizualizari

 

Dragele mele, stiu ca aceasta reteta este foarte cunoscuta dar as vrea sa impartasesc cu voi mici secrete pentru ca succesul reusitei acestei retete sa fie garantat.De ceva vreme locuiesc in Italia, tara Tiramisului:)... si pentru ca in familia mea prepar aceasta reteta saptamanal, am tot intrebat in stanga si in dreapta cum sa fac, ca Tiramisul meu sa fie veritabil.Dupa mai multe incercari iata reteta la care m-am oprit:

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • un pachet mare de piscoturi
  • 5 linguri zahar(de preferat zahar brun)
  • un praf de sare
  • o cutie mare de mascarpone(500 gr)
  • 2 esente de rom
  • cafea
  • cacao
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Prima data se fierbe cafeaua fara zahar si se lasa la racit, intre timp se separa ouale.

Cele 8 albusuri se bat spuma cu un praf de sare pana se intareste perfect, apoi galbenusurile se bat si ele cu cele 5 linguri de zahar pana ajung la consistenta de bezea, peste ele se adauga continutul cutiei de mascarpone, o esenta de rom si din albusuri adaugati peste crema obtinuta din galbenusuri si mascarpone cat credeti de cuviinta (IMPORTANT ! CREMA TREBUIE SA FIE TARE.).

Dupa ce terminati de amestecat puneti crema la frigider pentru 3-5 minute.

Se ia o tava de marime normala cu bordura inalta (De preferat tavile de aluminiu din comert, de unica folosinta). Se scot piscoturile si se introduc printr-o singura miscare in cafeaua amestecata cu o fiola de rom si se aseaza pe fundul tavii, in ce forma doriti, se scoate crema de la frigider, se adauga peste piscoturi jumatate din cantitate, se pune iarasi un rand de piscoturi inmuiate in cafea si se adauga cealalta jumatate de crema. Pe deasupra ultimului strat de crema se cerne cacao (eu cern cu strecuratoarea mica de ceai). Apoi se pune la frigider si se lasa cel putin 8 ore.

 

TIPS-URI

1

Se poate face crema si fara albusuri sau combinata cu fructe taiate marunt (eu am incercat cu capsuni si cirese)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (26)

nilgun 1

20.07.2013, 21:38

buna

diaconta 1

20.07.2013, 22:23

ce desert elegant

ElenaGhivnici 1

20.07.2013, 23:37

multumesc!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA