Tiramisu

de ElenaGhivnici in Prajituri, 19 Iul 2013 | 5651 vizualizari

 

Dragele mele, stiu ca aceasta reteta este foarte cunoscuta dar as vrea sa impartasesc cu voi mici secrete pentru ca succesul reusitei acestei retete sa fie garantat.De ceva vreme locuiesc in Italia, tara Tiramisului:)... si pentru ca in familia mea prepar aceasta reteta saptamanal, am tot intrebat in stanga si in dreapta cum sa fac, ca Tiramisul meu sa fie veritabil.Dupa mai multe incercari iata reteta la care m-am oprit:

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • un pachet mare de piscoturi
  • 5 linguri zahar(de preferat zahar brun)
  • un praf de sare
  • o cutie mare de mascarpone(500 gr)
  • 2 esente de rom
  • cafea
  • cacao
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Prima data se fierbe cafeaua fara zahar si se lasa la racit, intre timp se separa ouale.


Cele 8 albusuri se bat spuma cu un praf de sare pana se intareste perfect, apoi galbenusurile se bat si ele cu cele 5 linguri de zahar pana ajung la consistenta de bezea, peste ele se adauga continutul cutiei de mascarpone, o esenta de rom si din albusuri adaugati peste crema obtinuta din galbenusuri si mascarpone cat credeti de cuviinta (IMPORTANT ! CREMA TREBUIE SA FIE TARE.).


Dupa ce terminati de amestecat puneti crema la frigider pentru 3-5 minute.


Se ia o tava de marime normala cu bordura inalta (De preferat tavile de aluminiu din comert, de unica folosinta). Se scot piscoturile si se introduc printr-o singura miscare in cafeaua amestecata cu o fiola de rom si se aseaza pe fundul tavii, in ce forma doriti, se scoate crema de la frigider, se adauga peste piscoturi jumatate din cantitate, se pune iarasi un rand de piscoturi inmuiate in cafea si se adauga cealalta jumatate de crema. Pe deasupra ultimului strat de crema se cerne cacao (eu cern cu strecuratoarea mica de ceai). Apoi se pune la frigider si se lasa cel putin 8 ore.

 

TIPS-URI

1

Se poate face crema si fara albusuri sau combinata cu fructe taiate marunt (eu am incercat cu capsuni si cirese)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

nilgun 1

20.07.2013, 21:38

buna

diaconta 1

20.07.2013, 22:23

ce desert elegant

ElenaGhivnici 1

20.07.2013, 23:37

multumesc!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu cu mascarpone si capsuni