Tiramisu

de VanessaAli in Dulciuri, 3 Mai 2015 | 606 vizualizari

 

Tiramisu cu oua, tiramisu fara oua? Am vazut atatea variante ale acestui desert simplu ca nu am putut alege pe care reteta sa o urmez, asa ca m-am hotarat: fac o combinatie din toate. Rezultatul a fost unul ... delicios! Cel mai simplu desert pe care l-am facut, rapid si super bun!

 

INGREDIENTE

  • 400g piscoturi
  • cafea neindulciuta
  • 250 g mascarpone
  • 1 ou mare
  • 2 linguri de zahar
  • 300 ml frisca
  • cacao pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Incepem prin a face cafeaua. Eu am facut la aparat, dupa care am lasat-o sa se raceasca complet! Pentru crema am amestecat mascarpone cu un galbenus de ou si cu albusul batut cu 2 linguri de zahar. Apoi am batut bine frisca si am adaugat-o la mascarpone folosind mixerul pentru o incorporare mai buna.


Dupa ce cafeaua s-a racit, luam cate un piscot si il inmuiem in cafea, pe-o parte si pe alta, dar doar pentru cateva secunde, dupa care il asezam in tava. Continuam asa cu jumatate din piscoturi, apoi le acoperim cu putin mai mult de jumatate din crema. Dam restul piscoturilor prin cafea si le asezam simetric deasupra. Le acoperim si pe acestea cu restul de crema, o uniformizam si presaram cacao. Pentru a il personaliza, eu am facut cu degetul niste cercuri si chiar mi-a placut cum arata.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

04.05.2015, 19:42

Mihaela11_jo 1

07.05.2015, 01:11

La Multi Ani!

Gicuta69 1

25.06.2015, 13:58

delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si ciocolata