Tiramisu reteta

de VanessaAli in Dulciuri, 3 Mai 2015 | 2728 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală, Tiramisu cu oua, tiramisu fara oua? Am vazut atatea variante ale acestui desert simplu ca nu am putut alege pe care reteta sa o urmez, asa ca m-am hotarat: fac o combinatie din toate. Rezultatul a fost unul ... delicios! Cel mai simplu desert pe care l-am facut, rapid si super bun!

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 400g piscoturi
  • cafea neindulciuta
  • 250 g mascarpone
  • 1 ou mare
  • 2 linguri de zahar
  • 300 ml frisca
  • cacao pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reteta:

Tiramisu reţetă originală

Incepem prin a face cafeaua. Eu am facut la aparat, dupa care am lasat-o sa se raceasca complet! Pentru crema am amestecat mascarpone cu un galbenus de ou si cu albusul batut cu 2 linguri de zahar. Apoi am batut bine frisca si am adaugat-o la mascarpone folosind mixerul pentru o incorporare mai buna.

Dupa ce cafeaua s-a racit, luam cate un piscot si il inmuiem in cafea, pe-o parte si pe alta, dar doar pentru cateva secunde, dupa care il asezam in tava. Continuam asa cu jumatate din piscoturi, apoi le acoperim cu putin mai mult de jumatate din crema. Dam restul piscoturilor prin cafea si le asezam simetric deasupra. Le acoperim si pe acestea cu restul de crema, o uniformizam si presaram cacao. Pentru a il personaliza, eu am facut cu degetul niste cercuri  si chiar mi-a placut cum arata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura dalmatian