Cheesecake cu visine si ciocolata

de laura_n in Dulciuri, 18 Iul 2016 | 912 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • bază
  • 400 gr biscuiți simpli, fragezi
  • 100 gr unt
  • un praf sare
  • crema de brânză
  • 300 gr brânză de vaci
  • 5 linguri cu zahăr alb
  • 300 gr iaurt natur (de tip grecesc)
  • 500 gr mascarpone
  • puțin rom
  • 5 gr gelatină
  • 30 ml apă
  • 100 ml lapte dulce rece
  • cireșe negre (congelate am folosit eu)
  • vișine proaspete (fără sâmburi)
  • 200 gr ciocolată neagră
  • 100 ml lapte dulce
  • puțin rom
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu visine si ciocolata:

Se pregăteste o formă de copt rotundă sau pătrată. Se tapetează cu folie alimentară. O parte din vișine și cireșele se tăvălesc prin puțin zahăr cu aromă de rom. Astfel vor lăsa suc.


Biscuiții se macină fin cu ajutorul unui tocător. Untul se topește. Se amestecă pesmetul de biscuiți cu untul topit. Nu trebuie să iasă inchegată compoziția, veți vedea de ce. Se asază pesmetul în forma de copt, în strat egal, se nivelează frumos și se presează cu o lingură. Se asază peste bază câteva vișine și cireșe negre, desamburite, și se aliniază în cerc, pe langă margine.


Separat, se hidratează gelatina în putină apă, timp de 10 minute, apoi se incălzeste cât să se topească granulele de gelatină. Atenție! Nu o fierbeți, în caz contrar nu va lega compoziția!


Brânza de vaci se spumează cu iaurtul și cu zahărul. Se adaugă romul, brânza mascarpone, iar la final se desface toată compoziția cu lapte. Se încorporează și gelatina. Se toarnă compoziția de branză peste bază de biscuiți, începând din mjiloc. Fructele vor rămane frumos la locul lor și vor arăta bine când se taie felia.


Peste compoziția de branză, se asază pe toată suprafața un alt strat de vișine. Aici, eu am folosit un plic de gele să le țin legate, insă apoi m-am gândit să vin și cu glazură de ciocolată, astfel că vă recomand să renunțați la plicul de gele.


Ciocolata se topește pe baie de aburi impreună cu laptele. Când s-a topit, se amestecă să se omogenizeze, se ia de pe foc și se adaugă romul. Se lasă puțin să se tempereze, apoi se toarnă peste fructe. Se dă totul la rece câteva ore, preferabil pană a doua zi.


În momentul servirii, se feliază, se savurează cu ochii închiși! Este incredibil de gustos!


Notă: Baza va fi extrem de fragedă, fărâmicioasa, și ușor însiropata de la fructele care au lăsat din suc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Catalina L 1

25.07.2016, 21:15

RuxyRux 1

31.07.2016, 23:28

Am venit Laurici scump...sa vad ce-am ratat.......arata bestial! Sigur nu mai ai!

noiinbucatarie 1

08.08.2016, 16:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!