Gogosi

de lacrimioara in Dulciuri, 25 Sep 2011 | 4086 vizualizari

 

reteta am luat-o de la sidy si ii multumesc. sunt super bune

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina
  • 1/2 lingurita sare,
  • 100 gr zahar,
  • 1ou,
  • coaja de lamaie,
  • 750 ml apa minerala,
  • 500 ml ulei pentru prajit
  • 50 ml lapte.
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Eu am pus toate ingredientele la masina de paine si  am dat la programul de framantare. Daca nu aveti masina de paine faceti aluatul normal, adica drojdia, putin zahar si laptele le punem putin la dospit, circa 10 minute. Intr-un  vas mai mare punem faina, adaugam drojdia punem si restul de ingrediente si framantam. Adaugam apa minerala putin cate putin pana se termina si framantam bine. Lasam la dospit 1/2 ora.

Dupa ce a dospit intindem  o foaie de 1,5  cm grosime. Cu o forma rotunda taiem gogosi si le mai lasam 20 minute la dospit. Incingem uleiul si punem gogosile la prajit pe ambele parti. Dupa ce s-au prajit punem pe o hartie absorbanta, sa se scurga de ulei. Pudram cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi cu branza de vaci si smantana