Tiramisu cu fructe de padure

de nadea68 in Dulciuri, 30 Ian 2017 | 302 vizualizari

 

Un desert colorat si foarte gustos.

 

INGREDIENTE

  • 250 g mascarpone
  • 250 g ricotta
  • 200 g savoiardi
  • 200 g zahar vanilat
  • 3 albusuri de oua
  • 300 g fructe de padure (zmeura, mure, coacaze...)
  • lichior Alchermes sau orice lichior preferiti
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu fructe de padure:

Fructele de padure se spala si se lasa la scurs.


Intr-o craticioara, punem la fiert 100 ml apa cu 100 g zahar vanilat. Fierbem 10 minute.


Adaugam 50 g zmeura. Luam de pe foc si lasam la racit.


Intr-un bol, punem mascarpone si ricotta. Amestecam cu o furculita pana se omogenizeaza. Adaugam restul de zahar.


Albusurile le batem spuma. Adaugam la mascarpone.


Luam o forma de cozonac. Punem folie alimentara la baza si peretii formei, lasam sa iasa in afara.


La siropul obtinut din apa, zahar si zmeura, adaugam lichior.


Luam cate un piscot si-l trecem prin sirop. Procedam asa, pana facem un rand in tava.


Adaugam crema de mascarpone, un rand de fructe de padure, continuam cu alt rand de piscoturi, crema, fructe de padure, pana terminam ingredientele. Acoperim cu folie alimentara si lasam la frigider 4 ore.


Inainte de servire, ornam cu fructe de padure.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

se poate face si varianta Tiramisu la pahar :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

katty 1

31.01.2017, 07:58

Delicios!

-Licurici- 1

31.01.2017, 09:28

nadea68 1

01.02.2017, 12:59

Adauga comentariu...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna vegetariana
  • 05

    MA

  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

RETETA RECOMANDATA
Cognac Tiramisu