Tiramisu cu piure de castane

de mimmi in Dulciuri, 14 Feb 2013 | 2677 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet piscoturi
  • 500 g piure de castane (congelat sau la borcan)
  • esenta de rom
  • 50 g zahar
  • 20 g gelatina
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu piure de castane:

In poza de ingrediente se vad doar 250 g piure de castane congelat,pe care il lasam la dezghezat la temperatura camerei,pe langa acesta am mai adaugat inca 250 g din borcan)


Inmuiem gelatina in putina apa pentru cca 5 minute,dupa care o topim la bain-marie,insa aveti grija sa nu o fierbeti deoarece isi pierde calitatile. Mixam frisca foarte bine dupa care adaugam si piureul de castane si mai mixam pana se incorporeaza total. Adaugam si gelatina peste frisca si mai mixam inca un minut. Tapetam o tava cu folie de aluminiu. Preparam un sirop din 300 ml apa calduta cu 50 g zahar si esenta de rom dupa gust. Inmuiem piscoturile in siropul de mai sus,le asezam in tava,acoperim cu un strat din piureul de castane si repetam aceasta etapa pana se termina piscoturile si crema. Ultimul strat find de piure de castane. Eu am ornat cu frisca batuta si cacao. Se tine la frigider 2-3 ore. Enjoy !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu piure de castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Sim0na 1

14.02.2013, 19:29

danakarin 1

14.02.2013, 22:41

Super! Mor dupa piure de castane!

Alina26 1

26.02.2014, 13:39

super!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciupercute cu glazura de cacao si nuca de cocos