Tiramisu reţeta adaptata

de gospodinadecriza in Torturi, 8 Mar 2010 | 4261 vizualizari

 

Tiramisu admirat pe 8 Martie! Pentru ca azi nu gatesc, sunt o Duoamna! - Tiramisu reţeta adaptata

 

INGREDIENTE

  • * 2 pungi piscoturi, deci 400, 500 grame,
  • * 500 g branza Mascarpone,
  • * 4, 5 oua,
  • * 150 g zahar,
  • * 400,500 ml cafea Espresso/ Ness/ cafea tare,
  • * Cateva linguri coniac/ lichior/ rom,
  • * O cutie 250 g frisca.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţeta adaptata:

Tiramisu reţeta adaptata

Preparam o cafea Espresso - 500 ml, pe care o amestecam cu rom, lichior sau coniac. Amestecam cu mixerul galbenusurile cu zaharul, pana ce se deschid la culoare. Am adaugat apoi 4 linguri de lichior (eu am avut un lichior cu alcool 35% volum, cu extract de plante, mirodenii, care a dat operei mele un gust deosebit). Mai adaugam crema Mascarpone, direct din frigider, si se amesteca foarte usor si foarte putin!

Va marturisesc ca nu am mai folosit albusurile, ci am batut o cutie de frsca de 250 g si am incorporat usor, cu lingura, in crema de galbenusuri si Mascarpone. Punem amestecul la frigider cel putin 30 minute.


Piscoturile se inmoaie pe o singura parte, in cafea, foarte usor, pentru a nu se inmuia si le asezam fara spatii goale intre ele. Acoperim primul strat de piscoturi cu crema si pudram cu cacao. Repetam procedeul, pana terminam piscoturile si crema. Ultimul strat trebuie sa fie de crema. Pudram usor cu cacao, si se lasa la frigider cel putin 5 ore. E mult mai bun a doua zi, dimineata! Inainte de a-l servi, mai pudram cu cacao, pentru un aspect deosebit.

Sfat din experienta GDC-ista: daca nu aveti rabdare si vreti sa savurati mai repede tortul sau piscoturile nu sunt destul de insiropate, faceti cum am facut eu: turnati cu o lingurita din cafeaua ramasa peste piscoturi si ati rezolvat problema!

Cu drag,
GDC

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţeta adaptata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (6)

gospodinadecriza 1

09.03.2010, 13:43

Cum nu ai rabdare,, Ionixule? Sper ca nu ai facut chestionare din burta!

ionix 1

09.03.2010, 13:57

mai, doar cand am predat am avut rabdare in rest nu prea stau bine la capitolul asta cu toate ca tot ceea ce fac imi ia foarte mult timp, mama zice ca-s inceata
hmm, sa fiu ipocrita si sa zic ca nu? mai, depinde pt cine am lucrat... daca stiam ca se masluiesc dupa aceea datele si nu depindea in totalitate de ceea ce faceam eu pe teren, recunosc ca nu urmam etapele de selctie ... dar putine... ce sa zic si eu acum m-au prins cu mata-n sac de cateva ori... de cele mai multe ori modificam adresele si datele de nastere... mi se pareau prea stricti pasii dar cand a fost vorba sa-mi fac cercetari proprii a fost altfel eh... vremurile stundetiei...

gospodinadecriza 1

11.03.2010, 21:55

Dani zice:"Mi-am dat eu seama!"
Pe mine m-a tarait sotul si pe canicula si pe ger! Trebuie sa-ti zic o faza suuuper! Imi permit sa rad singura, pana atunci!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Valentine's day