Tort de Dragobete

de madi_marin in Torturi, 18 Feb 2017 | 594 vizualizari

 

Acest tortuleţ îmbină trei arome care mie îmi plac foarte mult : ciocolată, nucă şi portocală. Sper că vă va cuceri şi pe voi !

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 ouă medii
  • 130 g zahăr
  • 120 g făină
  • 100 g nucă măcinată
  • 3 linguri ulei
  • esenţă de vanilie
  • coaja rasă fin de la o portocală
  • Crema:
  • 300 ml frişcă lichidă
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 1 lingură cacao neagră
  • 1/2 fiolă esenţă de rom
  • coaja rasă de la o portocală
  • Sirop:
  • 500 ml apă
  • 225 g zahăr
  • 1/2 fiolă esenţă de rom
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Dragobete:

Preparăm întâi crema: se pun la foc mic, frişca lichidă cu ciocolata ruptă în bucăţele, apoi se adaugă cacaua, esenţa de rom şi coaja rasă de portocală. Se amestecă până ce totul devine o cremă fină. Se dă la rece, apoi la congelator ca să capete consistenţă.


Pentru blat, mixam ouăle întregi cu zahărul până se albesc, apoi se adaugă uleiul, esenţa şi coaja rasă de portocală şi se omogenizează. Se cerne făina şi se adaugă împreună cu nuca. Se amestecă totul bine. Se toarnă compoziţia în forma detaşabila cu diametrul de 18 cm tapetată cu hârtie de copt. Se coace la 180 grade C încălzire sus/jos, cca.25 de minute. Pentru siguranţă, se face testul scobitorii. Se dă la răcit şi se taie în 3 felii.


Pentru sirop, se caramelizează zahărul, apoi se stinge cu apa şi se lasă la foc mic până ce zahărul e complet dizolvat. Esenţa de rom se adaugă numai după ce am dat deoparte vasul de pe foc. Se răceşte.


Asamblare: se însiropează foile puse pe 3 farfurii, iar crema consistentă se spumează un pic cu mixerul.


Forma în care am copt blatul se tapetează cu folie de plastic, apoi se pune primul blat, jumătate de cremă, al doilea blat insiropat, cealaltă jumătate de cremă şi deasupra ultima felie de blat (toate cu faţa în jos pentru că tortul îl vom răsturna).


Se lasă la rece până a doua zi când se răstoarnă pe un platou şi se ornează după imaginaţie.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Dragobete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

dantes 1

25.02.2017, 07:02

Delicios!

Aletta 1

25.02.2017, 08:55

foarte frumos tortul !

Zamfira 1

10.03.2017, 20:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12510 puncte

RODIMUR

7480 puncte

AlexTeacher

7000 puncte

Constelatialeu

6830 puncte

Oana

6230 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pere si branza

de oanapl 5

ieri la 23:14

Aperitiv clatite cu dovlecei si branza

de Rocsi 9

ieri la 21:25

Desert prajitura cu branza dulce, lamaie si lapte auriu

de RuxyRux 9

ieri la 21:24

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu ciocolata