Intai de toate coacem kapia si ardeii. Punem grilul cu apa pe aragaz si coacem ardeii rand pe rand. Ardeii copti se pun intr-o tigaie,se presara cu sare mare si se acopera cu un capac. Ii lasam sa se racoreasca putin, apoi ii decojim si le scoatem cotorii cu semintele, ii taiem fasii subtiri. Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt.
Intr-o tigaie punem putin ulei. Cand s-a incins adaugam ceapa si jumatate cana de apa. Lasam sa fiarba pana se inmoaie putin ceapa. Rosiile le tocam maruntel si le adaugam peste ceapa inmuiata. Lasam sa fiarba de 2-3 ori ,apoi punem fasiile de kapia. Mai lasam iar sa fiarba putin si punem si ardeiul galben. Condimentam cu sare si piper.
Cand tocanita este aproape gata,curatam usturoiul ,il pisam si il turnam in tigaie. Il omogenizam in tocanita,inchidem aragazul si acoperim cu un capac,sa isi ia aroma de usturoi.
Este perfecta pentru o zi de post sau ca si garnitura la o bucatica de friptura,de graterel!!!
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro