Mancare de ardei copti

de Rocsi in Mancaruri de post, 17 Ian 2011 | 1850 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei galbeni
  • 1 kg ardei kapia
  • 2 cepe potrivite
  • 3-4 rosii mari de gradina
  • 1 catel de usturoi
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de ardei copti:

Ardeii galbeni si kapia ii coaceti pe o tabla (sau pe o tigaie grill mai uzata, in cuptor), pe toate partile.

Ii puneti fierbinti intr-o cratita, ii presarati cu sare si ii acoperiti cu un capac.

Ii lasati acolo sa se racoreasca.

Ii decojiti bine, le scoateti cotoarele si semintele. Ii taiati fasii pe lung.

Ceapa curatata o tocati marunt.

Rosiile spalate le puneti intr-o cratita cu apa fierbinte, le lasati cam 2 minute sa clocoteasca.

Le scoateti cu o paleta pe o farfurie, sa se racoreasca.

Le decojiti de pielita si le taiati cubulete.

Intr-o cratita incingeti uleiul.

Puneti ceapa, o inabusiti 1-2 minute, apoi turnati putina apa.

Cand ceapa este patrunsa cam pe jumatate, dati drumul fasiilor de ardei cu tot cu zeama lasata de acestia.

Lasati sa fiarba la foc potrivit.

Cand zeama a scazut cam pe jumatate, adaugati rosiile.

Presarati sare si piper dupa gust.

Amestecati din cand in cand, lasati pe foc pana mancarea a scazut bine, dar sa ramana totusi putina zeama.

Cand este gata, adaugati usturoiul curatat si tocat marunt.

Trageti cratita de pe foc, presarati patrunjel verde tocat deasupra si acoperiti pentru 10 minute preparatul.

Sa aveti pofta!
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de ardei copti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

17.01.2011, 22:50

mena,mirela va multumesc

corina241 1

23.01.2011, 09:53

adry88 1

21.05.2011, 15:48

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci cu praz si mamaliguta