Tort cu glazura fiarta 7 minute

de papabundetot in Torturi, 16 Iun 2013 | 3145 vizualizari

 

Pentru ca imi place mult postul TV Paprika,m-am uitat in una din serile trecute la o emisiune a unui domn care face niste minunatii de torturi si prajituri si cand il privesti,asa nu ai cum sa nu vrei sa incerci si tu acasa,asa ca pentru ca m-a atras foarte tare glazura asta “fiarta 7 minute” am zis sa incerc si eu poate ma ajuta sa ma decid ce tort imi fac de ziua mea . Recunosc ca blatul…nu mi-a placut (o sa scriu reteta dar nu va recomand,mai bine faceti dupa o reteta de pandispan,pe care o gasiti tot aici pe blogul meu).

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 2 oua+2 galbenusuri
  • 200 ml ulei
  • 2 cani faina
  • 200 gr zahar tos
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • 2 praf de copt (plicuri)
  • eu am pus si esenta de visine
  • Pentru crema:
  • 1 cutie 250 gr branza Ricotta (de la Lidl)
  • 200 gr unt
  • zahar pudra dupa gust
  • Glazura:
  • 2 albusuri de ou,
  • putina sare
  • 200 gr zahar pudra
  • o lingura de miere de albine (in reteta bucatarul a folosit sirop de porumb dar…eu nu stiu sa fie la noi asa ceva).
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu glazura fiarta 7 minute:

Blat:

Albusurile se bat spuma,apoi se adauga cate un galbenus, pe rand, zaharul, uleiul, faina amestecata cu praful de copt, zaharul vanilat si esenta si se pune aluatul la copt intr-o tava tapetata cu faina sau…cu hartie de copt, eu folosesc FINO pentru ca mi se pare cea mai buna alegere. Am copt aluatul in cuptor cam 35-40 minute, apoi l-am lasat sa se raceasca pe balcon si m-am ocupat de crema in acest timp.

Crema

Se amesteca untul cu branza ricotta si cu zaharul pudra (eu am amestecat cu mixerul) pana cand se formeaza o crema omogena. Intre timp blatul s-a racit, l-am taiat in 2 buc si am adaugat la mijloc crema si l-am dat la rece pana cand m-am ocupat de glazura 

Glazura:

Am pus o oala cu apa la foc (pentru a face aburi), cand a inceput sa fiarba, am pus ingredientele de mai sus intr-un castron de inox, am pus castronul deasupra aburilor si am amestecat cu mixerul cam 5 minute …nu chiar 7 pana cand s-a facut o glazura care statea asa cum o asezai. Am scos tortul din frigider si am pus glazura pe el…am aruncat pe el si cativa fulgi de nuca de cocos si am decorat cu capsune.

A fost bun…dar nu faceti blatul dupa reteta de mai sus…mie nu mi-a placut…a iesit parca prea uscat si dens,as fi vrut ceva mai pufos.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu glazura fiarta 7 minute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema "nocciola" si crema ganache