Tort cu crema "nocciola" si crema ganache

de mary993 in Torturi, 23 Sep 2013 | 4556 vizualizari

 

Nu ma asteptam sa iasa asa delicios;)am intrebat si pe bucataras pentru ca nu eram sigura de crema Ganache;) ascultasem cum se face in spaniola si speram sa nu gresesc.
Rapid de facut, daca se cumpara blaturile asa cum am facut eu, dar se poate face din 6 oua un blat de pandispan (se bat albusurile cu 6 lg zahar,se adauga 6 lg faina si galbenusurile si 2 lg praf de copt, putina vanilie sau lamaie)

 

INGREDIENTE

  • 1 Blat cumparat sau facut pandispan din 6 oua

Pentru crema "Nocciola"

  • 170 gr.de nutella
  • 250 gr frisca
  • 250 gr mascarpone
  • bombonele de menaj

Pentru crema "Ganache"

  • 250 ml frisca
  • 100 gr ciocolata de menaj
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema "nocciola" si crema ganache:

Se face intai crema "Ganache",caci trebuie pusa cateva ore la rece.


Se pune frisca intr-o oala la foc apoi se lasa pana ce fierbe ,se da la o parte si se pune ciocolata de menaj dupa cateva min.Asteptati aprox. 4 min. pana ce puneti ciocolata.Se omogenizeaza.


Se pune in frigider cateva ore apoi daca vreti se poate orna tortul cu ea, ca si glazura, asa cum e crema scoasa de la rece, sau, in cazul meu am batut-o cu mixerul pana ce s-a ingrosat.


Crema "nocciola" am folosit-o sa umplu tortul.Am batut frisca, apoi am pus mascarponele iar la urma amestecand de jos in sus cu o lingura am pus nutella.


Daca nu va place nutella sunt diferite creme de "alune" la magazin de cumparat in borcanase;).


Am umplut tortul,l-am ornat, l-am lasat la rece si l-am servit.


Tare gustos!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema "nocciola" si crema ganache" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

24.09.2013, 11:28

Yamiiii

angyb 1

24.09.2013, 12:52

Anett 1

24.09.2013, 15:29

ce deliciu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Tort profiterol