Tort colorat

de Constelatialeu in Torturi, 22 Ian 2015 | 2030 vizualizari

 

Mi-am facut tort,ca maine 23 ian e Sf.Clement si pentru ca am sfant am motiv sa fac tort,desi mie nu-mi trebuie motiv sa fac tort.....Si uite asa mi-am facut tort,una dintre creme e inspiratie de la Adinuta San.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 2 banane foarte coapte
  • 40 g ciocolata neagra 70 % cacao
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • Crema unt
  • 1 ou
  • 240 g zahar
  • 25 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 250 g unt
  • Crema fructe de padure
  • 1 plic crema fructe de padure Dr.Oetker
  • 100 g zahar tos
  • 250 ml lapte condensat
  • Decor
  • flori din martipan
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort colorat:

Blat :


Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,pana nu mai cad de pe tel.Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul,adaugam bananele si ciocolata maruntita fin,se omogenizeaza.Apoi se adauga faina si nuca si la final albusurile,avand grija sa amestecam cu miscari lente de jos in sus,pana se omogenizeza .Se tapeteaza o forma patrata ,cu hartie de copt,se toarna blatul in forma si se da la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa sa se raceasca si apoi se taie in 3 parti.


Siropul :


Apa si zaharul se pun la fier,se da in 2-3 clocote se trage de pe foc si se adauga esenta.Se lasa la racit


Crema de unt :


Oul,zaharul,cacaoa si laptele se pun pe foc,amestecam pana se topeste zaharul,nu trebuie sa fiarba.Se lasa sa se raceasca.Untul il mixam bine pana devine spumos si apoi turnam peste el,putin cate putin crema racita,amestecand bine.Continuam pana terminam crema de turnat.


Crema fructe de padure :


Intr-un bol rasturnam continutul plicului,adaugam zaharul si laptele condensat si mixam pana obtinem o crema spumoasa.


Asamblare :


Asezam prima foaie din blat,o insiropam,intindem jumatate din crema de unt,apoi punem foaia a doua,insiropam,punem crema fructe de padure,nivelam,la final punem ultima foaie insiropata si imbracam cu crema de unt.Ornam cu decoruri din martipan.

 

TIPS-URI

1

untul sa fie la temperatura camerei

2

lasam sa se taceasca totul foarte bine,atat siropul,blatul cat si mixtul pentru crema de unt

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort colorat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

ela 1

23.01.2015, 17:46

la multi ani!!!

Rocsi 1

24.01.2015, 22:21

Tare frumos si vesel!

Xandrinne 1

26.01.2015, 17:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata