Cheesecake fara coacere

de Tuxedo in Torturi, 28 Iun 2013 | 32092 vizualizari

 

Cheesecakul fara coacere este preferatul meu, se pot folosi fructe proaspete si este delicios, racoritor si foarte usor de facut!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 200 gr biscuiti digestivi sau piscoturi (sau amestec)
  • 100 gr unt topit
Pentru crema:
  • 2 pachete crema de branza Philadelphia (250 gr fiecare)
  • 150 gr zahar pudra, sau dupa gust
  • 1 baton vanilie sau 2 plicuri zahar vanilat
  • 15 gr gelatina
  • 500 ml frisca lichida (batuta)
  • fructe de padure 250 gr ( zmeura, afine, coacaze, capsuni etc.), eu de obicei fac cu zmeura si/sau capsuni
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake fara coacere:

Blatul:


Se macina biscuitii in robotul de bucatarie sau intr-o punga cu un ciocan (dc nu aveti robot) si se amesteca apoi cu untul topit la microunde. Se aseaza amestecul de biscuiti si unt intr-un vas de yenna sau intr-o forma rotunda de tort (eu am forma de teflon cu fundul detasabil) si se apasa cu degetele pana il nivelati complet. Se baga la cuptor 10 minute, la temperatura de 175 de grade C sau daca nu vreti sa-l coaceti, il puteti pune in frigider (astfel untul se va intari). Eu il prefer copt.


Crema:


Tot in robotul de bucatarie (sau un vas mai inalt unde veti bate cu mixerul) se pune crema de branza care a fost scoasa in prealabil din frigider si lasata la temperatura camerei pentru a se inmuia.


Se bate bine pana cand devine omogena si ca o crema, apoi se adauga zaharul pudra care se amesteca si el bine in compozitie apoi semintele de la pastaia de vanilie.


Gelatina se inmoaie in putina apa rece pentru cca 10 minute apoi se dizolva pe baie de aburi (sau la microunde cca 20 secunde) si se incorporeaza in crema de branza.


Frisca se bate tare si se amesteca in compozitie cu o paleta.


La final puneti fructele (zmeura de exemplu trebuie amestecata foarte usor cu o paleta ca sa nu se zdrobeasca) pe care le incorporati usor in crema si turnati-o in forma de tort, o nivelati frumos si ornati dupa bunul plac.


Peste fructe se pune o alta gelatina care se raceste bine inainte de a se pune pe deasupra, altfel riscati sa se amestece branza cu gelatina si sa devina opaca! Eu folosesc gelatina de fructe rosie sau chiar gelatina simpla un pic indulcita. Si ca sa evitati amestecul branzei cu gelatina, bagati tortul in frigider pentru cca 30 de minute apoi il scoateti si puneti gelatina de top racita.


Se baga la frigider cel putin 2 ore ca sa se inchege, iar cand se scoate din forma detasabila, trageti usor cu un cutit pe marginea tortului pentru a nu-l crapa (in general gelatina de deasupra se rupe daca nu folositi un cutit inainte)


Va urez mult succes! cheesecak-ul este un deliciu garantat!

 

TIPS-URI

1

se pot folosi atat fructe de padure cat si exotice

2

gelatina de deasupra este obligatoriu indulcita, se gaseste in comert cu diferite arome, se topeste in apa apoi se raceste in prealabil si se pune deasupra tortului care a fost bagat inainte in frigider pentru inchegare

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake fara coacere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Krystyan Trendy 1

07.11.2013, 17:40

arata grozav

Giana 1

20.05.2014, 11:43

Prospetime si savoare

babi5 1

07.10.2014, 08:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cremos