Tort de mere cu aroma de rom si scortisoara

de Alinutza80 in Torturi, 8 Mai 2013 | 2070 vizualizari

 

Acest tort l-am facut ieri pentru ziua mea.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 2 linguri apa minerala
  • 2 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 150 gr nuca maruntita cu cutitul
  • Pentru umplut:
  • 10 mere mari(in functie de cat de mare este cratita)
  • miez de nuca sferturi
  • gem de prune acrisor
  • 1 lingurita praf de scortisoara
  • Pentru crema:
  • 200 gr ciocolata menaj amaruie
  • 400 ml frisca lichida
  • Pentru sirop:
  • 250 ml apa
  • esenta de rom
  • 2 linguri zahar
  • Pentru ornat:
  • frisca
  • floricele de ciocolata
  • Pentru uns cratita:
  • 50 gr unt
  • 50 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu aroma de rom si scortisoara:

Se pregateste o cratita care se unge cu unt, peste care se presara zaharul tos. Merele se curata de coaja si li se scoate miezul, apoi se pun in cratita deja pregatita, dupa care se umplu cu gemul amestecat cu nuca, apoi se presara scortisoara.


Se baga la cuptor pentru apoximativ 25-30 min(pana se caramelizeaza zaharul si merele incep sa se inmoaie).


Intre timp pregatim blatul: batem albusurile spuma impreuna cu putina sare, se adauga treptat zaharul, zaharul vanilat si apa minerala, apoi galbenusurile unul cate unul, uleiul si treptat faina amestecata cu praful de copt.


Cand merele sunt gata, se rastoarna blatul peste ele si se da din nou la cuptor pentru 35 minute la 180 grade. Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi se rastuarna pe platou.


Facem siropul: se fierb toate ingredientele si se lasa la racit.


Pentru crema: se pune frisca lichida intr-un vas, se rupe ciocolata si se adauga peste frisca, apoi se pune vasul pe foc pana la topirea ciocolatei amestecand continuu, dupa care se da la rece.


Restul de frisca se bate cu mixerul si se foloseste la ornat.


Cand s-a racit, se mai amesteca cu mixerul pana capata o consistenta cremoasa.


Tortul se insiropeaza cand s-a racit, apoi se imbraca in crema si se orneaza cu frisca si cu floricele de ciocolata.


Pofta buna!!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu aroma de rom si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Rocsi 1

08.05.2013, 23:23

Acest tort imi place tare mult

Bya Ralu 1

09.05.2013, 14:15

ce frumos e!

Alinutza80 1

09.05.2013, 20:32

Va multumesc mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere umplute cu gem, nuca si rahat