Inimioare de ciocolata si mascarpone

de Irina in Torturi, 28 Aug 2014 | 1380 vizualizari

 

Un desert dulce, rapid de pregatit, asa cum imi place mie, unde mai pui ca n-am folosit deloc cuptorul...Am pregatit trei tortulete cu mascarpone si ciocolata sub forma de inimioare, drept care, asa le-am si numit: inimioare. :)
Iata si reteta:

 

INGREDIENTE

  • 500 g crema mascarpone
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g dark chocolate 75%
  • esenta de rom
  • esenta de migdale
  • 200 ml smantana
  • 20 piscoturi Savoiardi
  • cativa biscuiti Amaretti
  • 75 g unt
  • afine
  • zmeura
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare de ciocolata si mascarpone:

Am pregatit intai blatul pentru tortulete: am maruntit piscoturile la robot. Am adaugat si cativa biscuiti Amaretti, pentru ca m-am gandit ca blatul sa fie putin mai aromat. Mi s-a parut ca se potriveste foarte bine gustul biscuitilor, usor migdalat, cu crema ce urma sa o prepar.


Am mixat untul cu biscuitii, iar compozitia obtinuta am pus-o in formele de inimioare. Aveam 3 forme reglabile la indemana, asa ca am pregatit 2 forme mici, mici si una putintel mai mare. Am tasat bine compozitia si am pus formele in frigider, pentru a se intari nitel.


Fiecare poate alege sa puna o cantitate mai mica sau mai mare de piscoturi, in functie de cat isi doreste blatul de gros. Eu cred ca as fi putut pune si mai putine piscoturi. :)


Intre timp am pregatit crema:


Am pus smantana pe foc la incalzit si am adaugat ciocolata rupta in bucatele, pentru a se topi cat mai repede. Am omogenizat amestecul si l-am luat de pe foc. Am adaugat esenta de rom si de migdale.


Intr-un castron am pus crema mascarpone, peste ea crema de ciocolata, afine si zmeura.


Crema am pus-o in forme peste blatul de piscoturi si am lasat inimioarele la frigider, pentru a se intari compozitia. Ideal este sa ramana peste noapte la frigider. La noi nu s-a intamplat asta, pana dimineata au disparut...


La final am detasat formele si am decorat tortuletete cu ciocolata rasa si cateva fructe.





 

TIPS-URI

1

cantitatea de piscoturi poate varia, dupa cat de gros doriti sa fie blatul;

2

daca folositi biscuiti cu unt in loc de piscoturi, cantitatea de unt folosita o puteti reduce;

3

pentru ca am pregatit crema cu ciocolata si mascapone nu am avut nevoie deloc de zahar;

4

daca doriti ca tortul sa se intareasca mai repede puteti adauga 1 plic de gelatina, inmuiata inainte in 100 ml apa;

5

altfel, lasati-l la intarit pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare de ciocolata si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300RE

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

COMENTARII (21)

dantes 1

29.08.2014, 09:18

Delicioase

Rocsi 1

29.08.2014, 21:14

Eheeeeeeee

reisnaor_2006 1

03.09.2014, 14:39

Delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI