Inimioare de ciocolata si mascarpone

de Irina in Torturi, 28 Aug 2014 | 1312 vizualizari

 

Un desert dulce, rapid de pregatit, asa cum imi place mie, unde mai pui ca n-am folosit deloc cuptorul...Am pregatit trei tortulete cu mascarpone si ciocolata sub forma de inimioare, drept care, asa le-am si numit: inimioare. :)
Iata si reteta:

 

INGREDIENTE

  • 500 g crema mascarpone
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g dark chocolate 75%
  • esenta de rom
  • esenta de migdale
  • 200 ml smantana
  • 20 piscoturi Savoiardi
  • cativa biscuiti Amaretti
  • 75 g unt
  • afine
  • zmeura
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare de ciocolata si mascarpone:

Am pregatit intai blatul pentru tortulete: am maruntit piscoturile la robot. Am adaugat si cativa biscuiti Amaretti, pentru ca m-am gandit ca blatul sa fie putin mai aromat. Mi s-a parut ca se potriveste foarte bine gustul biscuitilor, usor migdalat, cu crema ce urma sa o prepar.

Am mixat untul cu biscuitii, iar compozitia obtinuta am pus-o in formele de inimioare. Aveam 3 forme reglabile la indemana, asa ca am pregatit 2 forme mici, mici si una putintel mai mare. Am tasat bine compozitia si am pus formele in frigider, pentru a se intari nitel.

Fiecare poate alege sa puna o cantitate mai mica sau mai mare de piscoturi, in functie de cat isi doreste blatul de gros. Eu cred ca as fi putut pune si mai putine piscoturi. :)

Intre timp am pregatit crema: 

Am pus smantana pe foc la incalzit si am adaugat ciocolata rupta in bucatele, pentru a se topi cat mai repede. Am omogenizat amestecul si l-am luat de pe foc. Am adaugat esenta de rom si de migdale.

Intr-un castron am pus crema mascarpone, peste ea crema de ciocolata, afine si zmeura. 

Crema am pus-o in forme peste blatul de piscoturi si am lasat inimioarele la frigider, pentru a se intari compozitia. Ideal este sa ramana peste noapte la frigider. La noi nu s-a intamplat asta, pana dimineata au disparut...

La final am detasat formele si am decorat tortuletete cu ciocolata rasa si cateva fructe.

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

cantitatea de piscoturi poate varia, dupa cat de gros doriti sa fie blatul;

2

daca folositi biscuiti cu unt in loc de piscoturi, cantitatea de unt folosita o puteti reduce;

3

pentru ca am pregatit crema cu ciocolata si mascapone nu am avut nevoie deloc de zahar;

4

daca doriti ca tortul sa se intareasca mai repede puteti adauga 1 plic de gelatina, inmuiata inainte in 100 ml apa;

5

altfel, lasati-l la intarit pana a doua zi.

RETETA IN IMAGINI

Inimioare de ciocolata si mascarpone-0
Inimioare de ciocolata si mascarpone-1
Inimioare de ciocolata si mascarpone-2
Inimioare de ciocolata si mascarpone-3
Inimioare de ciocolata si mascarpone-4
Inimioare de ciocolata si mascarpone-5
Inimioare de ciocolata si mascarpone-6
Inimioare de ciocolata si mascarpone-7
Inimioare de ciocolata si mascarpone-8
Inimioare de ciocolata si mascarpone-9
Inimioare de ciocolata si mascarpone-10

COMENTARII (21)

dantes

dantes 1

29.08.2014, 09:18

Delicioase

Rocsi

Rocsi 1

29.08.2014, 21:14

Eheeeeeeee

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

03.09.2014, 14:39

Delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!