Tort cu Inka si crema de fructe

de _Alina_ in Torturi, 17 Sep 2012 | 3327 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 1 cana faina
  • 3/4 cana zahar
  • 1 lg esenta de rom
  • 40 g inka
  • 100 ml lapte
  • 1 lgt rasa praf de copt
  • Crema
  • 500 ml frisca lichida
  • 370 g iaurt
  • 15 g gelatina
  • 350 g pepene galben
  • 50 g nectarina
  • 100 g caise
  • 30-40 pic indulcitor natural din stevia
  • 1 nectarina pentru decor

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu Inka si crema de fructe:

Pentru blat:

1. Separam albusurile de galbenusuri.

2. Albusurile le batem cu 1/2 cana de zahar, iar galbenusurile cu restul de zahar.

3. Dizolvam inka in laptele caldut.

4. Inka dizovata se mixeaza cu galbenusurile. Peste acestea se adauga faina amestecata cu praful de copt si esenta de rom.

5. Se incorporeaza albusurile in compozitie cu ajutorul unei spatule.

6. Puneti compozitia intr-o tava (24cm) tapetata cu hartie de copt si dati in cuptorul preincalzit 5 min la 220 °C, apoi reducem temperatura la 180 °C, 20-30 min, sau pana cand trece testul scobitorii :P.

Pentru crema:

1. Punem caisele taiate, nectarinele si pepenele galben taiat cuburi in blender si mixam.

2. Dupa ce batem frisca bine, dam deoparte 1/2 din ea. In jumatatea ramasa punem iaurtul si 10 g de gelatina hidratata (conform instructiunilor) si indulcitorul natural. 

3. Amestecam piureul de fructe cu 5 g de gelatina hidratata si cu vreo 3 linguri din amestecul de frisca si iaurt.

Asamblare:

1. Tapetati o tava detasabila cu folie alimentara si puneti blatul in tava. Deasupra blatului puneti 1/2 din compozitia de frisca cu iaurt, puneti apoi piureul de fructe, si restul de frisca cu iaurt. Nivelati dupa fiecare strat pus.   Eu am pus niste biscuiti sfaramati deasupra (vreo 4) si o bucatica din blat (care mi-a ramas de la nivelat) :D

2. Dati la frigider minim 4 ore.

3. Cand il puneti pe platou pentru servire, ornati-l cu frisca (jumatatea care ati dat-o deoparte;) si un trandafir din felii de nectarina.

POFTA BUNA!

TIPS-URI

1

Daca nu aveti indulcitor puteti folosi zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu Inka si crema de fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (18)

_Alina_ 1

18.09.2012, 08:45

Fetelor va
Simo nici eu n-am folosit pana la tortul acesta dar am descoperit ca este foarte buna. Tre sa-i multumesc lui Gaby pt ca la ea am vazut prima data

gaby_duceag 1

18.09.2012, 08:47

ce ma bucur ca mai vede cineva si pe la mine ceva ))))))
arata fain tortul si stiu sigur ca-i bun

_Alina_ 1

18.09.2012, 09:11

merci Gaby

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata alba si crema de portocale