Tort cu mousse de ciocolata si menta

de Miha in Torturi, 27 Aug 2009 | 9735 vizualizari

COMENTARII (51)

Miha 1

03.09.2009, 16:13

Multumesc Bunica! Nu stiu cum ma mentin dar cred ca urcatul si coboratul pe scari a cate 2 biciclete+2 copii,alergatul prin parc cand intr-o parte cand in alta,saritul de sotron in fata blocului in fiecare seara...isi spun cuvantul. De sarit ca de sarit,dar stiti cat efort depun atunci cand stau cu capul in jos sa desenez sotronul?

Miha 1

03.09.2009, 16:14

Rivka,multumesc! A nimerit fotograful un unghi prielnic!

ionix 1

03.09.2009, 17:19

mi-am facut si eu un cont pentru a fi mai aproape de adevaratele bucatarese... hehehe...
am inca o intrebare... daca nu gasesc sirop de menta pot pune altceva??? si cam cat de vascos trebuie sa fie??? mai fluid asa sau mai gros???

ionix 1

03.09.2009, 17:33

ah, eu acum observ... blatul n-are faina deloc? :o

Miha 1

03.09.2009, 22:47

Ionix,poti pune oice sirop vrei si care crezi tu ca ar merge in combinatie cu ciocolata amaruie.Crema trebuie sa aiba o consistenta spumoasa,ca o frisca ciocolatoasa (vezi poza 1) care se va intari la frigider,de la gelatina. Blatul nu are faina deloc,doar praful de budinca,Crem Ole.

ionix 1

04.09.2009, 08:00

ah, foarte interesant... de abia astept sa vad ce-mi iese o sa fac poze multumesc frumos...

ionix 1

04.09.2009, 08:23

ah, as mai avea o intrebare stiu ca-s sacaitoare dar o sa o adresez... cum ai reusit sa faci cifrele acelea din ciocolata??? esti foarte tare

Miha 1

04.09.2009, 13:22

Ionix,daca dispui de timp,cifrele le poti face dinainte si le pastrezi la frigider. Topesti ciocolata o intinzi in strat gros pe o bucata de hartie de copt,apoi cu cifrele de la tabla magnetica a copilului decupezi cate cifre vrei si ai nevoie.

Miha 1

04.09.2009, 13:24

Dany,am vrut sa zic si eu asta cu "soi rau" cand m-au intrebat Bunica si Rivka cum de reusesc sa ma mentin! Dar daca m-au complimentat asa frumos,am intors-o si eu din...tastatura.

ionix 1

05.09.2009, 15:07

heeeeeeeeeeeey, l-am facut si-a iesit... acum astept sa vina invitatii ah, si-am mai facut o reteta de-a ta... hmm, bulgarasi cu branza si cascaval parca ...
mersi mult de tot... pup!

Miha 1

05.09.2009, 23:08

ana 1

12.01.2010, 20:24

Tortu asta mi-a facut de ceva timp cu ochiu ,bine intai i-a facut lu Gabitu si mi l-a aratat.Am fost mai sceptica in privinta combinatiei cu menta.Azi am preparat tortu dar am pus numa 100 de ml sirop de menta.Mi s-a parut cam intens si prea dulce siropul asta pe care l-am gasit.Tot din kaufland l-am luat.E super combinatia Miha felicitari!

Miha 1

12.01.2010, 20:58

Multumesc Ana. Ma bucur ca v-a placut!

alexandra82 1

18.12.2011, 20:44

intrebare intrebatoare: nu gasesc nicaieri sirop de menta. pot folosi esenta?daca da cat?multumesc. il am in plan de craciun si nu as vrea sa dau chix cu el

Miha 1

18.12.2011, 22:20

Alexandra, sirop de menta este in Kaufland. Este si in Carrefour. Sau la magazinele naturiste.
Poti folosi si esenta de menta. N-as putea sa-ti spun exact cantitatea pentru ca n-am folosit niciodata si nu stiu cat este de aromata. Pune cate putin pana ajungi la gustul care iti place.
Ce ti-as recomanda daca folosesti esenta e sa pui mai putina gelatina. Vreo 5-6 grade sunt suficiente.
Iti doresc spor si sper sa-ti iasa foarte bine. Daca mai ai nelamuriri sa-mi scrii.

alexandra82 1

19.12.2011, 12:35

nu am gasit in kaufland si nici la naturisti. mai incerc la carefour si dc nu gasesc folosesc esenta. acuma mai am o nelamurire: nu am tava de 20/20. pot fol forma rotunda pt tort?

Miha 1

19.12.2011, 17:07

Sigur Alexandra. Poti folosi orice forma vrei.

alexandra82 1

23.12.2011, 21:26

gata tortul . maine il rastorn pe platou si il ornez. cred ca nu va iesi asa inalt ca al tau. crema de menta cu esenta a iesit .... mortala

Miha 1

23.12.2011, 21:43

Bravo Alexandra!

Te asteptam cu poze.

alexandra82 1

23.12.2011, 21:49

pun si poze dc ma indrumi ca nu stiu cum

alexandra82 1

24.12.2011, 21:35

cel mai bun tort facut pana acuma .... excelent

alexandra82 1

09.01.2012, 14:19

tot eu revin cu o intrebare: cifrele de cioco cand le decupezi, cand e intarita bine ciocolata? vreau sa le fol pt un alt tort

Miha 1

09.01.2012, 15:54

Topesti ciocolata, o intinzi pe o bucata de hartie de copt, apoi lasi sa se raceasca, pana se intareste putin. Nu trebuie sa se intareasca foarte bine pentru ca se rup.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Rozalia