Tort de ciocolata

de sandytza in Torturi, 11 Mai 2010 | 9297 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 150 gr unt
  • ¾ cana zahar
  • 6 oua
  • 150 gr ciocolata + 2 linguri lapte
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 120 gr faina
  • 60 gr amidon
  •  o lingurita praf copt
  • 50 gr alune caramelizate taiate marunt
  • Crema ganache
  • 300 gr ciocolata
  • 300 ml frisca lichida
  • Sirop
  • o cana zahar
  • 300 ml apa
  • 50 ml lichior Malibu
  • Glazura de ciocolata
  • 200 gr ciocolata
  • 70 gr unt
  • 3 linguri lapte
  •  2 linguri ulei 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Ciocolata impreuna cu laptele se pun intr-un bol si se baga in cuptorul cu microunde timp de un minut la putere maxima . Se scoate , se amesteca, iar daca ciocolata nu s-a topit se mai baga cateva secunde pana cand ciocolata s-a topit de tot. Atentie sa nu fiarba.

Albusurile se separa de galbenusuri se bat bat spuma impreuna cu zaharul.
Galbenusurile se freaca spuma impreuna cu untul, extractul de vanilie si praful de copt.
Cand ciocolata s-a topit se toarna peste galbenusuri si se amesteca bine. Se adauga faina, alunele caramelizate si amidonul iar in final se adauga albusurile batute spuma.Se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptor la 180 grade timp de 45 minute. Probati cu un betisor sau cu scobitoarea iar daca aceasta iese curata blatul e copt. Timpul de coacere difera in functie de marimea tavii.
Crema
Ciocolata se rupe in bucati si se pune intr-un bol impreuna cu frisca. Se topeste pe bain marie sau in microunde . Daca o topiti in microunde incepeti cu un minut , o scoateti , amestecati si apoi o mai puneti cateva secunde daca e nevoie. Nu are voie sa fiarba.
Cand ciocolata s-a topit de tot, se lasa sa se raceasca apoi se bate cu mixerul pana se intareste si isi schimba culoarea.

Sirop

Se topeste zaharul pe foc pana se face lichid. Se adauga apa si lichiorul si se lasa sa fiarba pana cand se topeste iar zaharul. In tot acest timp de fierbere tot alcoolul se va evapora si va ramane doar gustul de lichior.

Cand tortul s-a racit se taie in trei pe orizontala , se pune prima foaie , se insiropeaza cu 1/3 din siropul preparat dupa care se pune jumatate din crema si se niveleaza bine. Se aseaza peste crema a doua foaie se insiropeaza la fel ca si prima , se pune restul de crema peste care se pune a treia foaie insiropata la fel ca si prima. Se taie foarte fin pe margine sa se niveleze tortul peste care se toarna glazura de ciocolata preparata astfel : Se pun toate ingredientele intr-o craticioara si se topesc pe foc . Cand ciocolata este aproape topita se ia de pe foc si se continua sa se amestece pana cand ciocolata si untu sunt topite. Se toarna glazura peste tort, se niveleaza bine dupa care se orneaza cu ornamente de ciocolata si alune caramelizate taiate marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

susu 1

16.05.2010, 13:40

super, vrem si sectiune

DIANA B 1

06.02.2011, 10:58

LA MULTI ANI si BUNI !

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 13:18

delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolată şi cu nuci