Tortul arata foarte bine si cred ca e si gustos. Totusi reteta tortului Sacher e diferita de cea prezentata mai sus. Nu contine deloc nuca si nici nu se pune praf de copt. Reteta originala e de fapt sigilata intr-un seif al hotelului Sacher din Viena. In cartea "Sacher Kochbuch" mostenitoarea hotelului Alexandra Gürtler publica reteta. Exista totusi un secret care duce la obtinerea cu succes a tortului original, dar nu e in carte divulgat. Tortul original nu e ornat, are numai o sigla a hotelului Sacher. Pentru ca tortul e foarte dulce se serveste cu frisca batuta si neindulcita. Eu il prepar destul de des, am trimis si familiei mele in tara si tortul s-a tinut foarte bine. Daca bine imi aduc aminte e vorba de aproape doua saptamini.
Felicitari pentru tortul din poza. Arata ca un tort preparat de un Profi.
Gligorm, sunt convinsa ca asta nu e reteta originala. Sunt multe variante pe net, dar cine stie care se apropie de original? Iti multumesc de aprecieri.
Original sau nu,mie-mi place...............
Ciocolata amaruie...
Fac un tortulet,asemanator;nu are gem,nici nuci.E un blat cu multa cacao de vreo 5-6 cm inaltime,cu glazura de ciocolata amaruie;se serveste cu frisca indulcita f.putin.
Prajiturile tale,Miha,sint bune si frumoase !
Miha! Arata foarte fine! La discutia cu original sacher.
Tortul original
- nu este mai sus ca 5 cm
- sta minimum 7 zile!!! la cel mult temp. de 8-16 °
-nu are nuci
-este numai o data taiata!
Oricum, original, este original. Nu cred, ca o sa putem noi sa stim cum la facut, sau il face.
Am si eu unul pregatit pentru voi, reteta cu poze o sa mai bag.