Tort Tiramisu

de Andra_Constantinescu in Torturi, 7 Ian 2016 | 13512 vizualizari

 

Si daca tot este sarbatoare, astazi va servesc cu un tort bun.

 

INGREDIENTE

  • Cafea:
  • 600 ml apa;
  • 4 lingurite zahar;
  • 7 lingurite cafea.
  • Crema:
  • 5 galbenusuri;
  • 250 g zahar pudra;
  • 500 ml frisca lichida;
  • 500 g mascarpone.
  • Blat:
  • 400 g piscoturi (o punga cu 4 randuri).
  • Pentru ornat:
  • o lingura de cacao;
  • putina crema;
  • 3-4 piscoturi taiate si inmuiate in cafea.
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu:

Prima data se face cafeaua. Se pun apa si zaharul la fiert si cand da in clocot, se adauga cafeaua, se amesteca si se ia de pe foc, lasandu-se apoi sa se raceasca.

Se mixeaza frisca intr-un castron.

Intr-un alt castron se freaca galbenusurile cu zaharul, dupa care se adauga treptat mascarponele. Dupa aceea, crema astfel obtinuta se incorporeaza in frisca.

20 de piscoturi se inmoaie in cafeaua rece, strecurata, si se aseaza in doua randuri pe o tava. Se pune un strat generos de crema, se mai adauga un strat format din doua randuri de piscoturi (18 de data aceasta), apoi se pune iar crema (se pastreaza crema si pentru ornat). Se pudreaza cu cacao, apoi cu ajutorul unui posh se orneaza tortul cu crema. In varful cremei se pun bucatele taiate de picot, inmuiate in cafea.

Se serveste a doua zi sau dupa ce se inmoaie bine.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Tiramisu-0
Tort Tiramisu-1
Tort Tiramisu-2
Tort Tiramisu-3
Tort Tiramisu-4
Tort Tiramisu-5
Tort Tiramisu-6
Tort Tiramisu-7
Tort Tiramisu-8
Tort Tiramisu-9
Tort Tiramisu-10
Tort Tiramisu-11
Tort Tiramisu-12
Tort Tiramisu-13
Tort Tiramisu-14

COMENTARII (24)

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

09.01.2016, 15:10

Multumesc, Dantes!

Aletta

Aletta 1

20.01.2016, 10:18

Ce bine arata

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

20.01.2016, 10:37

Multumesc, Aletta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!