Tort Tiramisu

de Camelya in Dulciuri, 12 Mar 2016 | 4395 vizualizari

 

De 8 Martie m-am hotarat sa fac un tort. A iesit o minunatie de tort. Este absolut delicios. Merita sa fie incercat. Aceasta superba reteta am luat-o de la Laura Adamache.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat cacao:
  • 5 oua
  • 100 gr zahar
  • 50 gr faina
  • 50 gr cacao
  • Crema de vanilie cu mascarpone:
  • 250 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 40 gr amidon
  • 100 gr zahar
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 250 gr mascarpone
  • Pentru insiropat:
  • 200 ml cafea indulcita
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca mixata
  • ciocolata neagra rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu:

Mod de preparare blat:


Mixam ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Amestecam faina cu cacaoa iar apoi o cernem. Punem cate 1-2 linguri si amestecam usor de jos in sus pana la omogenizare. Punem compozitia intr-o tava de tort de 18 cm si il coacem in cuptorul preincalzit la 170 grade C pentru 20-30 de minute. Il incercam cu o scobitoare. Cand este gata il lasam 5 minute iar apoi il punem pe o farfurie si il lasam sa se raceasca complet.


Crema de vanilie cu mascarpone:


Incalzim laptele la foc mic. Intr-un vas trebuie sa mixam galbenusurile cu zaharul si amidonul. Turnam laptele fierbinte peste amestecul de galbenusuri. Amestecam bine cu un tel. Punem din nou crema la foc mic si amestecam continuu cu un tel pana se ingroasa. Cand este gata acoperim suprafata cremei cu o folie de plastic alimentara ca sa nu se usuce la suprafata. Lasam crema sa se raceasca complet. Mixam frisca foarte bine, iar apoi o incorporam usor in crema de vanilie racita complet. Punem cate 1 lingura si amestecam cu grija de jos in sus. Amestecam branza de mascarpone cu o lingura pana devine cremoasa. O incorporam usor in crema de vanilie si frisca. Punem cate 1 lingura de mascarpone si amestecam cu grija de jos in sus. Taiem blatul in 3 sectiuni. Asezam prima sectiune de blat in forma de cerc detasabil, si il insiropam cu amestecul de cafea. Adaugam 2-3 linguri pline de crema de vanilie si mascarpone si nivelam. Acoperim cu a doua sectiune de blat. Il insiropam si punem restul de crema. Nivelam bine. Insiropam ultima sectiune si acoperim. Lasam tortul la frigider peste noapte. Imbracam tortul in frisca iar deasupra punem ciocolata rasa. Este o minunatie de tort.

 

TIPS-URI

1

Inante sa turnati compozitia pentru blat in tava de tort, puneti foaie de copt pe fundul tavii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Camelya 1

07.04.2016, 22:04

ancutsa 1

08.07.2016, 16:23

Imm, frumos si apetisant

Camelya 1

31.03.2017, 14:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cocos si mascarpone