Tort Tiramisu cu Green Sugar

de simona72 in Torturi, 4 Oct 2016 | 1465 vizualizari

 

In aceasta perioada prietenii de la Green Sugar, aniverseaza 6 anisori . Ca sa dau un pic de farmec acestei aniversari si pentru ca de zilele onomastice ale parintilor pregatesc un dulce cu Green Sugar, am zis ca nu pot sa nu omagiez si aceasta aniversare cu un dulce bun si apetisant.
M-am oprit la Tiramisu. Marea majoritate indragesc acest desert care se pregateste destul de simplu si care nu necesita prea multe ingrediente. La unele retete, cum este si aceasta pot sa spun ca „trisez”. Adica pe langa Green Sugar folosesc si o cantitate mica de zahar brut(aici 3 linguri)pentru gustul de caramel al zaharului si pentru culoare. Asta este optiunea mea, voi daca doriti puteti sa nu folositi zahar deloc.

 

INGREDIENTE

300 ml cafea espresso indulcita cu 2 pliculete Green Sugar sticks

  • 1 pachet mare de piscoturi (din care va mai raman cateva piscoturi)
  • Pentru crema:
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar brut
  • 2-3 linguri lichior Amaretto (sau esenta migdale)
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 250 gr mascarpone
  • 8 pliculete Green Sugar sticks
  • 1 lingura gelatina granule
  • 3-4 linguri apa rece
  • Pentru decor:
  • 80 ml smantana pentru frisca
  • 2-3 linguri smantana grasa
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 4 pliculete Green Sugar sticks
  • ½ lingurita ness+3-4 linguri apa
  • 1-2 linguri ciocolata calda cu Green Sugar
  • Bombonele albe
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu cu Green Sugar:

In primul rand am pregatit o cafea espresso (de buna calitate daca se poate) pe care am indulcit-o cu GS. Piscoturile le-am scos din ambalaj si le-am pus aproape. Am luat o tava din silicon in forma de inima si am captusit-o cu folie alimentara, lasand marginile lungi sa atarne teste tava.


Pentru crema: am amestecat cu un tel galbenusurile cu zaharul brut. Cand au inceput sa se albeasca am pus catronelul pe baie de aburi. Le-am lasat pana zaharul s-a topit si compozitia a devenit cremoasa. Se amesteca constant in castronel la fiecare 2 minute si se lasa pe baie de aburi aproximativ 18-20 minute. Gelatina se pune la inmuiat in putina apa rece. Dupa hidratare se pune peste galbenusuri. Se amesteca cu telul pana gelatina se dizolva, aproximativ 3 minute. Smantana pentru frisca se mixeaza impreuna cu pliculete GS pana capata consistenta. Se adauga treptat mascarponele, se mixeaza la viteza mica pana la incorporare.Se adauga si lichiorul Amaretto sau esenta de migdale. La final se adauga crema de galbenusuri. Se mixeaza la viteza cea mai mica pana la incorporarea ingredientelor.


Asamblare: in tava pregatita anterior se pune un strat de piscoturi trecute scurt pe o parte si pe alta prin cafeaua espresso. Peste piscoturi se pune jumatate din crema. Se da la frigider pentru 10-15 minute. Se suprapune al doilea strat de piscoturi si crema ramasa. Se aduna marginile foliei peste piscoturi si se da la frigider pentru cateva ore bune. Eu las de seara pana dimineata. A doua zi se scoate pe un platou.


Pentru ornat si imbracat tortul: am batut smantana pentru frisca cu pliculetele GS. Am adaugat la final smantana grasa si esenta de vanilie. Cand crema s-a legat si a capatat consistenta dorita am adaugat putina cafea ness dizolavata si frecata cu putina apa. Eu am adaugat putin ness, pana crema a capatat o culoare usor cafenie. Deasupra, in loc de cacaoa obisnuita am pudrat tortul cu ciocolata calda cu GS. Am ornat cu bombonele albe, am mai dat tortul la frigider pentru inca o ora, apoi l-am servit cu mare pofta. Sa va fie de folos!!



La multi ani, Green Sugar!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu cu Green Sugar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Ksenya 1

05.10.2016, 09:05

de asta putem manca mai mul? asa-i ca nu ingrasa tare?

anca_rm 1

05.10.2016, 09:44

o inimioara minunata , foarte bun

RuxyRux 1

10.10.2016, 00:13

Minunat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort inima