Iubire venetiana

de RuxyRux in Torturi, 12 Noi 2010 | 1839 vizualizari

 

O prajitura...cu dragoste!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 1/2 pachet praf copt
  • 1 cana faina
  • Pentru decor
  • frisca
  • fructe de padure
  • Crema de vanilie:
  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 3 linguri faina+ 1 lingura amidon
  • 150 ml frisca gata batuta
  • 3 plic vanilie
  • 1 plic jeleu  pentru ornat
  • suc fructe de padure   
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iubire venetiana:

Blatul:


Se pune totul la mixer si se aseaza in forma de tarta( tort), eu am avut una de silicon cu model( cu chipul a doi indragostiti) si cum stiti ca dragostea inspira..... Se da pentru fix 25 de min la cuptor la 180 de grade. Se scoate si se lasa la racit. Se taie blatul in doua numai atunci cand este perfect racit.


Crema de vanilie:


Se pune laptele la foc, se adauga vanilia, se bat ouale la mixer cu zaharul, faina, amidonul si se toarna in fir subtire peste laptele fierbinte...se amesteca tot timpul pentru ca se va umfla asa ca va trebui sa avem un vas mai mare in care preparam crema. Lasam la foc mic, cu mare grija amestecand permanent 15 min. Luam de pe foc, lasam la racit complet si adaugam usor frisca .


Jeleul:



se amesteca pliculetul cu suc de fructe de padure( se urmeaza instructiunile)


Umplem blatul de jos cu crema, adaugam fructele de padure( eu am folosit congelate pe care le-am decongelat, le-am lasat la scurs, iar cu sucul am preparat jeleul) . Deasupra punem partea cealalta de blat, turnam jeleul gata preparat cat este cald cu grija caci se intareste imediat. Decoram cu frisca si multa iubire si-l servim cu cea mai mare placere alaturi de cei dragi!






 

TIPS-URI

1

poate fi decorat si cu fructe de padure daca nu aveti forma cu chipurile indragostitilor

Daca ti-a placut reteta noastra "Iubire venetiana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

nadina73 1

14.11.2010, 10:44

super

RuxyRux 1

14.11.2010, 10:48

Super love

gaby_gabytza 1

03.09.2011, 16:32

ce frumoasa e iubirea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort egiptean