TORTUL " NAPOLEON "

de anisoara in Torturi, 1 Ian 2010 | 61294 vizualizari

COMENTARII (19)

Teo 1

01.01.2010, 20:31

aceasta crema o fac si eu ,dar nu ''sunt increzuta'';cred ca o fac multe gospodine.

Teo 1

01.01.2010, 20:35

4 linguri de faina cu ''putin delusor'',nu inteleg ,Anisoara!

anisoara 1

01.01.2010, 20:55

Teo, Explicatia , am adugat-o in receta. Imi cer scuze, ca nu vorbesc bine limba , si in unele cazuri , nu pot sa ma exprim corect. Va multumesc pt intelegere.

Teo 1

01.01.2010, 21:08

nu trebuie sa -ti ceri scuze ;dar si mie mi-e greu sa inteleg;nu ara ce cauta adjectivul'' increzut''in reteta noastra.La multi ani!

anisoara 1

01.01.2010, 21:33

Ma starui sa te inteleg. Eu nu-mi autorizez nici o receta mie, eu pur si simplu ,descriu, cum eu prepar bucatele.
Si dupa cum stiu , receta de preparare a cremei ferte din lapte , o cunosc femeile din orice colt al lumii.
La multi ani !

brie 1

01.01.2010, 23:43

buna fetelor ma bag si eu in discutia voastra si vreau sa zic ca expresia anisoarei cu"increzuta" nu este un adjectiv ci de fapt verbul a crede ( de exemplu "sunt increzuta ca .... este de fapt similar cu eu cred ca....)nu cunosc exact timpul de conjugare dar nu are aceiasi semnificatie ca si in limba romana - ÎNCREZÚT, -Ă, încrezuți, -te, adj. Care are o idee foarte bună despre sine; îngâmfat, înfumurat, închipuit, fudul. – V. încrede.
Sursa: DEX '98-,; sper ca nu ma insel am avut in facultate o colega din Chisinau si ea imi explica uneori ce vrea sa spuna , va pup si la multi ani

anisoara 1

02.01.2010, 09:56

Multumesc mult, ai dreptate. A fost scris- " Sunt increzuta , ca multe gospodine cunosc receta de preparare ...

Oana 1

02.01.2010, 11:40

Hei, de ce sa-ncepem anul cu neintelegeri? Haideti sa ramanem in spiritul sarbatorilor. Stiti voi, sa fim mai buni . Anisoara este un bucataras cu state vechi, inca de cand site-ul nostru era doar un blog. Ea este din Republica Moldova si traieste in Spania de multi ani, poate de-aici cele cateva scapari in exprimare. Insa Anisoara gateste excelent si ne bucuram sa ne impartaseasca din experienta ei

liana_geicu 1

02.01.2010, 18:48

Noi ne bucuram ca mai invatam cate ceva de la ea, dar sa si intelegem; oricum Anisoara nu cred ca se supara pt ca lumea cere explicatii, asta este, in limba Romana se vorbeste altfel si cuvantul "increzut/a" se foloseste cu un alt sens; varianta ei de fapt nu exista, dar probabil ca asa se vorbeste in Republica Moldova

liana_geicu 1

02.01.2010, 18:49

....poti sa zici 4 linguri de faina cu varf

anisoara 1

02.01.2010, 18:58

Va multumesc pt ajutor si intelegere si, cred, ca e timpul sa oprim discutiile la acest capitol .
Eu deja scriu in recete 1 lingura cu virf,sau se spune rasa - daca nu are virf, dar cum se spune, cind cantitatea este mai mica decit virful cela mare

luminita20_2006 1

02.01.2010, 22:19

super anisoara...am si uitat de reteta asta o facea mama cand eram micie foarte buna.....nu iti face griji in privinta exprimarii dacae ceva te ajutam noisi mi-e mia fost greu cate o data la inceput sa ma exprim cu timpul trece.....lamulti ani si bafta la gatit

anisoara 1

03.01.2010, 09:34

Cu mare placere .

Oana 1

03.01.2010, 16:44

Am editat reteta, sper sa se inteleaga mai bine. "sunt increzuta"="sunt convinsa", acesta era sensul...Reteta este foarte asemanatoare cu prajitura alba ca zapada, tare bun trebuie sa fie!

anisoara 1

07.01.2010, 23:32

Iti multumesc, Oana. Ma bucur f.mult cind simt ajutorul si sustinerea din partea voastra.

Oana 1

17.01.2010, 16:17

Cu mare placere Ai niste retete super si merita sa le impartasesti cu noi. Stai linistita, ma ocup eu de eventualele retusuri si toata lumea va intelege retetele tale

Anastasia 1

27.03.2010, 16:09

aceasta reteta este una foarte bine cunoscuta si populara in fostele republici unite, este nelipsita in orce cafenea ati intra din Chisinau si foarte apreciata de multa lume, daca incercati cu siguranta o sa va placa foarte mult

housy 1

27.06.2010, 18:23

corina282 1

25.08.2010, 17:24

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6132 puncte

mihaelar63

5384 puncte

katty

4584 puncte

mirela0911

4320 puncte

Constelatialeu

4072 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mucenici moldovenesti
  • 27

    S

  • 28

    D

  • 01

    L

  • 02

    MA

  • 03

    MI

  • 04

    J

  • 05

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cotlet de  porc in sos aromat

de katty 6

ieri la 14:06

Piure de spanac cu oua

de katty 6

ieri la 13:21

Legume trase la tigaie cu ficatei de pui

de katty 6

pe 03.03 la 09:17

Supa de bibilica cu fulgi de ou

de katty 6

pe 03.03 la 09:13

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de oua, frisca si fructe