Un dulce de post

de lia maria in Prajituri, 18 Mar 2011 | 6332 vizualizari

 

Un dulce rapid, usor de facut, si care cred eu... place tuturor.

 

INGREDIENTE

  • 500g biscuiti de post
  • 500g rahat
  • 100g stafide
  • 30ml rom
  • 1 cana apa
  • 125g margarina vegetala
  • 50g  cacao
  • 100g nuca de cocos

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Un dulce de post:

 Intr-un bol mic, punem stafidele la inmuiat in rom.
Maruntim biscuitii in robot sau ii punem intr-o punga si-i sdrobim cu sucitoru, apoi ii punem intr-un bol incapator, adaugam cacaoa si amestecam.

Rahatul il taiem cubulete, il punem intr-o craticioara, adaugam cana de apa si lasam sa dea cateva clocote si sa se mai topesca rahatul, dar nu de tot si tragem cratita de pe foc. Adaugam margarina, amestecam bine pana ce se topeste, punem stafidele, omogenizam si rasturnam amestecul peste biscuiti.

Cu o paleta amestecam totul pana se formeaza o coca.

Intindem o folie pe masa de lucru, rasturnam coca si cu mainile umede ii dam forma unui cilindru pe care-l tavalim prin nuca de cocos (vezi foto).

Infasuram „salam-ul” in folie, cat mai strans si-l dam la rece pentru cel putin 4h.

Se taie in felii si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Un dulce de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fantezie de vara