Unt de casa

de Sim0na in Aperitive / Garnituri, 29 Noi 2012 | 5854 vizualizari

COMENTARII (26)

AnyCostescu 1

29.11.2012, 19:08

bun si sanatos

ela 1

29.11.2012, 19:09

Dana_Retetegg 1

29.11.2012, 19:10

Cred ca e foarte bun! Eu ador untul cu miere...mmmm

Zamfira 1

29.11.2012, 19:10

Panacris 1

29.11.2012, 19:15

Super!

iry-gabriela 1

29.11.2012, 19:22

Geanina87 1

29.11.2012, 19:26

Ade200 1

29.11.2012, 19:27

E tare faza, dar cam cât unt a ieşit să vedem dacă e şi rentabil!

Angelina_Elena 1

29.11.2012, 19:28

diaconta 1

29.11.2012, 19:31

Eeeeeeee cine se stie se stie ce sa mai zic
ce bun o fi

Bya Ralu 1

29.11.2012, 19:39

super

Sim0na 1

29.11.2012, 19:42

Ma bucur ca va place! Este foarte bun, gras, si mai ales sanatos!! Din aceasta cantitate a iesit in jur de 150 g unt.. Cantitatile sunt aproximative, din cauza grasimei laptelui.

Lau 1

29.11.2012, 19:51

interesant

MotanLaOale 1

29.11.2012, 20:01

Cine are oi are si lapte!
Foarte gustos! Eu cumpar de la stana cand sunt la Comanesti la prietenul meu!

Sim0na 1

29.11.2012, 20:49

Motan, untu-i facut din lapte de vaca Ca avem si vaci. Uite ca din lapte de oaie n-am incercat.. la primavara voi face.. tare m-ai facut curioasa de gust..!!

MotanLaOale 1

29.11.2012, 21:05

Este bun, bun eu din lapte de oaie cumpar de la stana!

andreea_angelo 1

29.11.2012, 21:10

Lavinia 1

29.11.2012, 21:26

Poate ca iese mai scump decat cel din comert dar cu siguranta este mult mai bun!Bravo

MonaMimi 1

29.11.2012, 21:53

adasev12 1

29.11.2012, 22:23

si mama facea acasa, din smantana de bivol...doar ca folosea numai smantana,pe care o freca si se alegea unt...mie personal nu-mi place ca cel din comert, dar....

Rocsi 1

29.11.2012, 23:09

Bravo

mamaieelena 1

30.11.2012, 08:53

ma este sanatos si ma bucur ca ai avut si ai inca rabdare sa faci untul deoarece nu este chiar simplu de ce spun aaa,eu stiu cum se prepara in sat adica cum il prepara bunica mea ea facea din 10-12 l de lapte si tot laptele era pus la acrit dupa care incepea sa-l bata cu putineiul asa se chema obiectul cu care pregatea untul(era un cilindru din lemn de 70-80cm)care mai avea un piston cu gauri prin care trecea laptelecand il lasa in jos si il tragea iar in afara (presupun ca sunt persoane care nu sunt straine de acest procedeu )apoi laptele se opareste cu apa fiarta si asa se obtine untul dar dureaza cateva ore si scotea cam 700g unt care era galben si gustos. si al tau arata f bine

marcela1979 1

30.11.2012, 09:16

este foarte bun si sanatos

Sim0na 1

30.11.2012, 10:02

Cu siguranta iese mai scump daca dai banii pe lapte.. Dar daca exista in casa, este altceva. Din lapte de bivolita cred ca-i mult mai gustos.. mai ales ca este cel mai gras lapte.

Sim0na 1

30.11.2012, 10:20

Mamaie Elena, bunica mea facea cu putineiul.. care acum este piesa de muzeu Stiu ca necesita mult mai multa munca.. dar merita! Metoda asta este cea folosita de soacra mea. Exista mai multe metode, dar rezultatul este la fel de bun si sanatos! Va multumesc pentru aprecieri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Unt de casa