Retete culinare din China

Retete traditionale din China

Pe bucataras.ro aveti sansa sa gasiti retete originale chinezesti pentru supe, feluri de mancare pentru pranz sau cina, deserturi si aperitive. Rasfoiti lista de preparate chinezesti si dati frau liber imaginatiei in bucatarie!


Mancaruri chinezesti

Bucatarasii nostri viteji va pun la dispozitie un arsenal intreg de retete chinezesti practice si foarte usor de preparat. Descoperiti minunatele retete traditionale din China!

Creveti pane

Postat de: ctlina

Curatam creveții. Intr-un castron puneti crevetii si toate ingredientele de la marinada. Amestecati si rezervati la rece cel putin 30 de minute. Dupa acest timp adaugati galbenusul de ou... Citeste continuarea

Porc Sichuan

Postat de: AndrutzaP

Incepem prin a hidrata urechile de lemn in apa fierbine. Trebuiesc lasate la hidratat aproximativ 30 minute. Carnea de porc o taiem fasii lungi de 2-3 cm si o amestecam bine cu jumatate din... Citeste continuarea

Creveti cu ananas si sos dulce acrişor

Postat de: ctlina

Curatam creveții (am folosit fierti cumparati proaspeti de la pescarie).  Intr-un castron puneti crevetii si toate ingredientele de la marinada. Amestecati si rezervati la rece cel... Citeste continuarea

Tigaie picanta cu piept de pui

Postat de: Ina

Pieptul de pui se taie bucatele mici care se condimenteaza cu sare si piper si se pun la prajit in ulei. In acest timp curatam legumele, le spalam si le tocam grosier.  Cand bucatile de... Citeste continuarea

Sushi cu legume

Postat de: gospodariu

 Intr-o o oala se pune 1 parte orez si 2 parti apa si se fierbe respectand tehnica fierberii orezului.    Cat timp fierbe orezul vom pregati un otet de orez care il vom amesteca... Citeste continuarea

Taitei de orez cu pui in sos picant

Postat de: AndrutzaP

Taiteti din orez se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Pulpele de pui se taie in fasii de 1 cm si se prajesc bine pe ambele parti. Cand puiul este facut se adauga ceapa si se calesc... Citeste continuarea

Muschiulet de porc asiatic

Postat de: ctlina

Pregatim marinada.  Într-un castron, se amestecă oțetul balsamic, uleiul de măsline, mierea, sosul de soia, usturoiul zdrobit, ghimbirul ras, sare și piper. Amestecati... Citeste continuarea

Carne de porc cu ceapă- reteta chinezeasca

Postat de: ctlina

Se taie carnea foarte fin (pentru a o putea manca cu baghete).  Adaugam maïzena si se amestecă. Adăugați vinul, sosul de soia, uleiurile și se amestecă totul. Păstrați... Citeste continuarea

Oua prajite cu castravete in stil chinezesc

Postat de: retetele_tinei

Prima data se pregatesc legumele, pt ca prepararea, retetei in sine,  dureaza cateva minute.  Asadar, se spala si se  taie, in felii subtiri, castravetele. Si morcovul. Iar... Citeste continuarea

Omleta, chinezeasca, cu rosii

Postat de: retetele_tinei

Prima data, spalam si taiem legumele. Asadar, spalam si taiem rosiile bucatele. Dupa care taiem marunt, ceapa (rondele sau cum preferati). Cele 3 oua le batem cu putina sare. Dupa,... Citeste continuarea

Supa chinezeasca cu ou si rosii

Postat de: retetele_tinei

Prima data pregatim legumele si batem ouale. Asadar, spalam si taiem rosiile. Dupa care frunzele de ceapa verde. Iar intr-un bol batem ouale. Dupa, punem o oala cu supa/apa la foc, iar... Citeste continuarea

Pui in sos dulce-acrisor

Postat de: retetele_tinei

Prima data se pregateste sosul. Asadar, se pune la foc sosul tomat impreuna cu zaharul, otetul, apa, sarea si sosul de soia. Sosul se lasa la fiert pentru 10 minute, apoi se adauga faina si se mai... Citeste continuarea

Salata cu urechi de lemn si chipsuri de tortilla cu crema de branza Delaco

Postat de: AlexTeacher

Taie bucatile de tortilla in triunghiuri si prajeste-le pe fiecare parte intr-o tigaie incinsa; Unge bucatile de tortilla cu crema de branza Delaco;... Citeste continuarea

Fried noodles cu pui si legume

Postat de: Anett

Taiem carnea de pui in fasii subtiri, le amestecam cu mierea si 2 linguri de sos de soya si lasam la marinat minim 30 de minute. Intre timp curatam legumele si le taiem in fasii subtiri. Punem... Citeste continuarea

Paste chinezesti (noodles) cu pui si legume

Postat de: gospodariu

   Se taie fideluță (julienne) ceapa,morcovul,ardel verde/rosu si pieptul de pui.   Intr-o tigaie wok se incinge uleiul si se calesc in ordine pieptul de pui dupa care(cand... Citeste continuarea

Rulouri de primavara/ Nems rapide

Postat de: ctlina

Se da morcovul pe razatoarea cea mare. Se curata și se toaca prazul. Se amesteca cu carnea tocata. Adaugati celelalte ingrediente, amestecati bine si dati la rece 1 ora. Umpleți un... Citeste continuarea

PIEPT DE PUI, LEGUME CHINEZEȘTI ȘI TĂIȚEI STICLOȘI (DE OREZ)

Postat de: panacris

Prima oară se începe cu prepararea legumelor. De data asta am folosit legume din conservă nu congelate :D. Așa că treaba a mers mult mai repede. Într-un vas wok se pune puțin ulei... Citeste continuarea

Dim Sum cu pui, chifle cu cocos, castraveti murati si sos Hoisin

Postat de: Satisfyyourcravings

Se amesteca laptele de cocos cu faina, praful de copt si sare pana se obtine un aluat omogen care se imparte in 7-8 bucati. Se aseaza in hatie pentru cupcakes intr-un steamer. Se aseaza steamerul... Citeste continuarea

Curcan cu arahide

Postat de: ctlina

Taiati carnea in bucati de 2-3 cm. Puneti bicarbonatul peste ea si amestecati. Adaugati vinul, sosul soia si uleiul de susan si amestecati. Lasati la frigider timp de 30 minute. Puneti... Citeste continuarea

Creveti sotati in usturoi, ghimbir si sos de soia

Postat de: ctlina

Curatam creveții, lăsând doar coada. Tocam marunt usturoiul și ghimbirul. Într-un wok (tigaie), se încălzește uleiul și se prăjește usturoiul și ghimbirul.... Citeste continuarea

Pot stickers cu vita

Postat de: Satisfyyourcravings

Se hidrateaza urechile de lemn in apa fierbinte, cateva minute, daca sunt uscate si se toaca marunt. Se amesteca toate ingredientele pentru pot stickers intr-un bol. Umplutura se poate si gati... Citeste continuarea

Supa chinezeasca vegetariana

Postat de: Sylvia

Prepararea este extrem de simpla si rapida daca aveti baza de supa. Eu fac mereu mult bouillon o data si il folosesc 2 zile la rand plus ca o parte congelez in portii mici si il am la indemana.... Citeste continuarea

Salată cu paste şi brânză tofu (de post)

Postat de: ela2015

Tăiam brânza cubuleţe şi o rumenim uşor în tigaie cu câteva picături de ulei (8-10 minute). O scoatem pe o farfurie şi pănă pregătim celelalte ingrediente o pastrăm la... Citeste continuarea

Coaste - Ribs de Porc Caramelizate

Postat de: ctlina

Puneti coastele la marinat cu 20 gr de zahar, vinul alb, sosul soia, uleiul de susan si cubul Knorr. Amestecati bine si lasati la frigider 30 de minute. Puneti arahidele intr-o tigaie si... Citeste continuarea

Salată chinezească

Postat de: ela2015

Curatam ceapa, o taiem rondele si o calim cateva minute la foc mic.  Pregatim si celelalte legume: tocam varza rosie, cea chinezeasca, morcovul il taiem betigase (sau il radem), ceapa... Citeste continuarea

Taietei - Nouilles chinezesti

Postat de: ctlina

Taiem ceapa in rondele fine. Ghimbirul il taiem marunt. Morcovul il taiem julien. Calim bine ghimbirul, ceapa si morcovul in ulei. Intre timp se fierb pastele cu putina sare- 2-3 minute. Se... Citeste continuarea

Carne de vită cu ceapă - reteta chinezeasca

Postat de: ctlina

Se taie carnea foarte fin.  Adaugam bicarbonatul si amestecăm. Adăugați vinul, sosul de soia, uleiurile și se amestecă totul. Păstrați în frigider timp de 3 ore. ... Citeste continuarea

Orez Cantonez- Chinezesc

Postat de: ctlina

Gatiti orezul - reteta orez basmati gătit  aici Se taie cârnatul, morcovii in cubulete mici. Se taie marunt ghimbirul cu tot cu piele. Intr-o tigaie - wok, se prajeste... Citeste continuarea

Puiul generalului Tso la Slow Cooker

Postat de: mitinita

Intr-o tigaie adaugam cele doua linguri de ulei si la foc mediu prajim amidonul, cu sarea, piperul si usturoiul pudra. Luam tigaia deoparte. Pieptul de pui se taie in bucati de marime egala.... Citeste continuarea

Pui Gong Bao

Postat de: mirela0911

Cel mai bine e ca toate ingredientele sa fie curatate si taiate si puse la indemana. Pieptul de pui se taie fasii. Ceapa se curata si se taie solzisori, morcovii se taie rondele apoi fiecare... Citeste continuarea

Ravioli - Coltunasi chinezesti cu praz

Postat de: ctlina

Umplutura: Se spala bine prazul si se taie foarte marunt. Se adauga la carnea tocata si se amestecă bine. Adăugați restul de ingrediente, amestecati bine și puneti la rece umplutura... Citeste continuarea

Picioare de pasare Phoenix

Postat de: Ina

Ghearele curatate si spalate se stropesc cu sos de soia, apoi se pun la prajit, in ulei. Adaugam o cescuta cu apa si condimentele ( anason, ceapa/praz, ghimbir, ardei iute uscat, usturoi), dupa... Citeste continuarea

Rulouri - pachetele de primăvară- Nems- la cuptor

Postat de: ctlina

Se dau morcovii pe razatoarea cea mare. Se curata și se toaca prazul. Se caleste totul cu 2 linguri de ulei vegetal într-o tigaie wok. Adăugați carnea și gatiti... Citeste continuarea

Pulpe de rata cu orez cremos in lapte de cocos si legume asiatice

Postat de: Toamna07

Pulpele de rata le vom frige intr-o tigaie neaderenta si bine incinsa timp de 4 minute pe ambele parti . Acum ,le presaram cu sare si piper. Le dam la cuptor incins timp de 20 de minute. Le... Citeste continuarea

Noodles cu vita

Postat de: Irina

Pentru inceput am taiat carnea fasii si le-am pus la marinat cam 1 ora, intr-un sos format din: sosul de soia, vin, zeama de lamaie, sare, piper.   Am pus taiteii la fiert in apa... Citeste continuarea

Legume chinezesti cu pui si porc

Postat de: ralu_ca

Carnea am fiert-o mai intai apoi am taiat-o fasii.  Intr-un wok am pus ulei, apoi carnea calind-o putin, am pus bulion, apa, sare, piper, ardeiul taiat rondele, usturoiul taiat si am... Citeste continuarea

Mancare chinezeasca cu piept de pui

Postat de: InLumeaMea

Taiem pieptul de pui cubulete, il punem intr-un castron si il marinam cu: sare, piper,praf de usturoi,oregano, patrunjel, paprika, 1 lingura miere si 1 lingura sos de soya, dupa care il bagam la... Citeste continuarea

Piept de rata caramelizat

Postat de: Sylvia

Este genul de mancare care se face mai repede decat se povesteste cum ai facut-o  :). Eu am ales ca si garnitura legume colorate respectiv ardei rosu si brocoli verde dar puteti sa combinati... Citeste continuarea

Sos asiatic a la Panacris

Postat de: panacris

Ardeii și morcovul curățați se taie mărunt și se pun la călit în ulei de măsline, împreună cu bucățile de ananas de la Sun Food și puțină apă, la foc mediu, neacoperit,... Citeste continuarea

Chinese fortune cookies

Postat de: Xandrinne

Dupa ce incingem cuptorul si tapetam o tava cu hartie de copt, mixam bine albusurile. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar, esentele si uleiul, apoi mixam in continuare. Adaugam si restul... Citeste continuarea

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: