Retete culinare din China

Retete traditionale din China

Pe bucataras.ro aveti sansa sa gasiti retete originale chinezesti pentru supe, feluri de mancare pentru pranz sau cina, deserturi si aperitive. Rasfoiti lista de preparate chinezesti si dati frau liber imaginatiei in bucatarie!


Mancaruri chinezesti

Bucatarasii nostri viteji va pun la dispozitie un arsenal intreg de retete chinezesti practice si foarte usor de preparat. Descoperiti minunatele retete traditionale din China!

Noodles cu pui

Postat de: Sim0naWorld

Pieptul de pui l-am taiat in bucati mici. Legumele le-am tocat marunt. Intr-un vas wok am pus putin ulei de masline si am calit cateii de usturoi, fara a-i arde. Am scos usturoiul si am pus la... Citeste continuarea

Porc dulce-acrisor cu orez basmati

Postat de: Toamna07

Carnea se taie cuburi si se marineaza cel putin o jumatate de ora,intr-un amestec compus din usturoi zdrobit,sare,piper,sos de soia si jumatate din cantitatea de... Citeste continuarea

Pui picant chinezesc

Postat de: lia

Sectionam aripiarele, partea superioara/inferioara si impreuna cu pulpele, le trecem sub jet de apa rece, apoi le stergem cu prosoape absorbante. Le punem intr-un bol si presaram sare si sosul de... Citeste continuarea

Puiul imparatesei

Postat de: mitinita

  Ingredientele pentru sos vor fi introduse intr-un borcan,care se va scutura bine ca sa se imbine aromele. Se pune deoparte pana cand avem nevoie sa il folosim. Bucatile de pui se vor... Citeste continuarea

Piept de curcan cu sos & Orez - în stil chinezesc

Postat de: DinDragostePentruGatit

Pieptul de curcan  Carnea se spală, se şterge, se taie felii. Se amestecă 2-3 linguri ulei de floarea soarelui, amidonul, sos curry + soya, chili, Ras el Hanout, piper, sare şi se... Citeste continuarea

Degețele de pui

Postat de: elucubratiiculinare

Pieptul de pui spălat și zvântat se taie în fâșii lungi și cât mai subțiri. Se condimentează carnea cu sare și piper. Fâșiile de pui se dau prin făină (se... Citeste continuarea

Chifle chinezesti

Postat de: mitinita

Intr-un bol se pune laptele caldut ,drojdia si zaharul. Dupa 5 minute se adauga faina,untul si sarea si se framanta un aluat ,care se lasa deoparte pana se dubleaza. Intre timp preparam... Citeste continuarea

Fake Nems (Pachețele de primăvară cu legume)

Postat de: DinDragostePentruGatit

Varza se dă la răzătoare. Morcovii se spală, se curaţă, se dau la răzăroare. Nu aveam timp să le tai frumos julien. Într-o tigaie wok se călesc legumele în ulei de susan,... Citeste continuarea

Pui cu susan

Postat de: mitinita

Se taie pieptul de pui in cubulete si se amesteca impreuna cu ingredientele pentru marinata. Se lasa deoparte 30 de minute. Intre timp se amesteca ingredientele pentru aluatul in care vor fi... Citeste continuarea

Prajitura chinezeasca

Postat de: cristi2

Se separa ouale iar albusurile se bat spuma tare.Se freaca untul cu 250 g de zahar la care se incorporeaza albusurile spuma , apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie, faina, nucile macinate... Citeste continuarea

Pachetele de primavara by Lidl

Postat de: Bucataras

Iata cum am pregatit pachetelele de primavara: Am scos pachetelele din congelator si le-am asezat direct in tava unsa. Le-am dat la cuptor pentru 25 minute, la 220 grade. Am avut grija sa le... Citeste continuarea

Pui cu Vitasia wok sauce dulce - acrisor (by Lidl)

Postat de: Bucataras

Am spalat pieptul de pui si l-am taiat cuburi (cam 1-2 cm) Am curatat usturoiul si l-am dat prin razatoare. Am curatat morcovii si i-am taiat fisii subtiri de 3-4 cm lungime Am curatat... Citeste continuarea

Pui cu Vitasia wok sauce curry (by Lidl)

Postat de: Bucataras

Am spalat pieptul de pui si l-am taiat cuburi (cam 1-2 cm) Am curatat usturoiul si l-am dat prin razatoare. Am curatat morcovii si i-am taiat fisii subtiri de 3-4 cm lungime Am curatat... Citeste continuarea

Coaste de porc cu miere si ghimbir

Postat de: alice_ciobanu

Astfel ca pentru a obtine aceste coaste suculente, trebuie mai intai sa puneti coastele intr-o cratita larga si sa puneti apa cat sa le cuprinda putin si pe deasupra.  Lasati pe foc pana... Citeste continuarea

Taietei chinezesti cu pui si legume

Postat de: Oana

Pieptul de pui se taie cubulete si se amesteca cu sosul de soia, ghimbirul si usturoiul ras. Se lasa la frigider 15 minute. Intre timp se pregatesc legumele. Se curata, se spala si se taie... Citeste continuarea

Pui Gong Bao a la Wu Xing

Postat de: gusti

Maestrul Tushin Tugso spune ca denumirea de Pui Gong Bao nu are legatura cu alunele, cum eram tentati sa credem, ci cu numele unei regiuni a Chinei. El a indicat sa alegem de la inceput felul... Citeste continuarea

Somon in stil asiatic

Postat de: nico15

Se ia o folie de aluminiu care se pune in 2-3 fasii  pentru a fi mai rezistenta care se va face stil corabioara, se pun legumele se aseaza in varf fileul de somon, vom pute uleiul de palmier,... Citeste continuarea

Plum sauce

Postat de: mitinita

  Se scot samburii si se mixeaza prunele pana se obtine o pasta. Se amesteca impreuna cu restul ingredientelor si se pun intr-o craticioara. Se tin pe foc mediu pana se obtine un sos... Citeste continuarea

Turtite chinezesti cu ceapa verde

Postat de: AndreeaJ

Intr-un castron amestecam faina cu sarea, adaugam putin cate putin apa (s-ar putea sa nu fie nevoie de toata apa, depinde de tipul de faina), amestecam cu grija cu lingura sau cu o spatula, pana... Citeste continuarea

Vinete umplute (Yang Qiezi)

Postat de: nico15

Procedam in felul urmator, tocam carnea, adaugam ceapa verde tocata marunt, adaugam sosul de soia, otet de orez, vinul, uleiul de susan, sarea si piperul si amestecam bine. Separat pregatim... Citeste continuarea

Pui gatit cu orez basmati si mazare

Postat de: nico15

Se fierbe orezul astfel incat sa ramana bob cu bob, la o ceasca de orez se pun 3 cesti de apa, se sareaza un pic si se va fierbe. La fel procedam si cu mazarea o punem si pe aceasta la fiert... Citeste continuarea

Porc in stil chinezesc

Postat de: nico15

Preparare Porc in stil chinezesc Legumele se taie cat se poate de egale in fasii, ananasul poate fi taiat in cubulete sau triunghiuri, ceapa verde marunt.   Intr-un wok se pune ulei de... Citeste continuarea

Taietei chinezesti cu creveti

Postat de: Sylvia

Preparare: Se calesc in putin ulei de masline, crevetii cu fasolea verde si prazul. Adaugam apoi putin sos soia, ghimbir si ciupercile ( ale mele au fost rehidratate si am adaugat si putina apa... Citeste continuarea

Stir fry cu legume si carne de porc

Postat de: Julie

Legumele se spala, se curata si se taie in fasii mai lungi sau in felii subtiri. Pastaile de fasole se lasa intregi. Carnea se taie in bucati mai mici, se amesteca cu sos de soia, sare, piper,... Citeste continuarea

Banane prajite

Postat de: bucatarimcudiana

Mai intai batem oul cu zahar, faina,lapte si scortisoara. Lasam aluatul sa se odihneasca macar 10 min., eu l-am lasat 30 min.la frigider. Bananele le taiem in 2 pe lungime apoi iar in doua... Citeste continuarea

Pui cu curry si caju

Postat de: AndreeaJ

 Morcovii si cartofii ii taiem in feliute subtiri, ieptul de pui in fasii, iar ceapa in cubulete. Intr-o tigaie prajim in ulei fasiile de pui, pana se rumenesc usor, le scoatem pe un... Citeste continuarea

Pui cu legume chinezesti

Postat de: Oana

Puiul se taie fasii subtiri, se spala, se lasa la scurs. Morcovul si telina se curata, se spala sis e taie betisoare subtiri. Mixul de legume din borcan se scurge de zeama. In wok se incinge... Citeste continuarea

Carne de porc cu ananas

Postat de: mamaieelena

Se pregateste carnea mai intai: curatata, spalata, tamponata cu hartie prosop si taiata cuburi de dimensiunea unei nuci normale. Dupa aceea curatam si ceapa si prazul si le taiem rondele.... Citeste continuarea

Pui Shanghai

Postat de: LicutaMarin

1. Se taie pieptul de pui suvite cat degetul mic. 2. Se maruntesc fulgii de porumb, dar nu prea fin. 3. Se face o compozitie ca pentru snitele din: oua, faina, apa minerala, curry, boiaua de... Citeste continuarea

ANANAS PRAJIT CU MIERE SI INGHETATA

Postat de: divainbucatarie

Prajim feliile de ananas pe gratar – pe ambele parti. Le punem apoi pe farfurie, stropim cu miere de albine, apoi punem inghetata, fisticul si siropul de fructe de padure. Servim ananasul cu... Citeste continuarea

Pui dulce-acrişor

Postat de: AlexJ

In primul rând curățați legumele și tăiați-le fâșii nu foarte subțiri. Încercați sa le tăiați cam de aceeași dimensiune cu cele de pui ( arată mai bine în... Citeste continuarea

Alune picante in stil chinezesc

Postat de: AndreeaJ

Punem alunele intr-un castron, iar peste ele turnam apa cat sa le acopere, le vom lasa asa 5 minute.  Le scoatem din apa, le scurgem, dupa care le punem pe un prosop sa se zvante usor... Citeste continuarea

Pachetele de primavara (chinezesti)

Postat de: cristinne

Se taie legumele fidelute, pe lung. Se calesc toate intr-o tigaie cu ulei de masline si soia. Se condimenteaza cu sare si piper. La final de tot se adauga si fideaua de orez fiarta inainte. Se... Citeste continuarea

Supa chinezeasca din tofu uscat

Postat de: Cristi_Roman

Taiteii transparenti se tin un pic (doua minute, sa zicem) in apa fierbinte, nu pe foc insa, pentru a se inmuia. La fel si algele marine, care se desfac (cand sunt uscate sunt ca boabele de... Citeste continuarea

Sushi (Maki-sushi)

Postat de: Retetegg

Am pus orezul la fiert iar spre final am adaugat sare, zahar si otet. Am oprit focul atunci cand orezul a devenit consistent. L-am lasat apoi sa se raceasca. Fiindca nu am avut betisoare de... Citeste continuarea

Salată cu creveţi

Postat de: Retetegg

Crevetii i-am decongelat intr-un vas cu apa, i-am spalat si i-am scurs bine, apoi i-am pus intr-un bol si am stors zeama de lamaie peste ei. I-am lasat in zeama de lamaie in frigider timp de 15... Citeste continuarea

Pui cu portocale

Postat de: Retetegg

Am taiat ceapa si ardeiul julien si le-am pus la calit. Pieptul l-am taiat cuburi si aripile in bucatele mai mici. Le-am adaugat peste ardei si ceapa cand acestea erau calite bine. Am... Citeste continuarea

Porc cu ghimbir

Postat de: Pelagie

Carnea de porc se taie felii foarte subtiri, se prajeste putin in ulei, se adauga usturoiul si bere din cand in cand, cat sa fiarba inabusit timp de 25-30 minute.La sfarsit se adauga 1 lingura... Citeste continuarea

Pui cu bambus

Postat de: Sylvia

  Pregatim pieptul de pui, il stergem si il feliem, se pune putin la rumenit la foc mediu cu condimente si ulei .   Adaugam dupa ce s-a albit pe toate partile bambusul, o canita de... Citeste continuarea

Supa chinezeasca cu legume

Postat de: Sylvia

 Desi suna poate mai pretentios, e la indemana oricui de realizat, avem nevoie de legume si aici puneti ce aveti la indemana.    Preparare: taiem si pregatim legumele si... Citeste continuarea

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]