Retete traditionale din China
Pe bucataras.ro aveti sansa sa gasiti retete originale chinezesti pentru supe, feluri de mancare pentru pranz sau cina, deserturi si aperitive. Rasfoiti lista de preparate chinezesti si dati frau liber imaginatiei in bucatarie!
Mancaruri chinezesti
Bucatarasii nostri viteji va pun la dispozitie un arsenal intreg de retete chinezesti practice si foarte usor de preparat. Descoperiti minunatele retete traditionale din China!
Reteta de piept de pui cu legume chinezesti
Postat de: mirela0911Iata cum se prepara Reteta de piept de pui cu legume chinezesti Se spala pieptul de pui, se sterge cu prosoape absorbante apoi se taie in fasii subtiri. Intr-o cratita se pune uleiul la... Citeste continuarea
Reteta de rulouri din pui cu legume chinezesti
Postat de: panacrisIata cum se prepara Reteta de rulouri din pui cu legume chinezesti Fileurile de pui se bat ușor cât să se aplatizeze. Apoi se ung cu muștar pe toată suprafața. Legumele... Citeste continuarea
Aperitiv placinte cu spanac si ceapa verde
Postat de: rocsi_1612Aluatul: Daca aveti un mixer de framantat, ar fi bine sa il folositi, pentru ca aluatul este fierbinte si este mai greu de framantat cu mana. Daca nu aveti, va ajutati de o paleta, pana... Citeste continuarea
Piept de pui cu legume la wok
Postat de: InaPunem la fiert orezul. Eu am folosit orez prefiert pe care l-am lăsat mai puțin pe foc ( să rămână ferm, să nu înflorească ). L-am scurs de apă și l-am spălat apoi și... Citeste continuarea
Reteta asiatica de Vita cu sos de soia si legume
Postat de: mitinitaCum se prepara Reteta asiatica de Vita cu sos de soia si legume: Carnea de vita se taie in bucati de marime egala, de circa 2 cm. Sosul de soia se amesteca cu mierea si ghimbirul. Se... Citeste continuarea
Sticky Chinese pork
Postat de: BucatarasPune la fiert toate ingredientele pentru reteta de sticky Chinese pork: carnea, supa de legume, ghimbirul, usturoiul si vinul de orez. Vinul de orez e un ingredient pe care nu il avem la... Citeste continuarea
Vită cu legume a la Robert
Postat de: panacrisCarnea de vită se taie fâșii subțiri. Se amestecă toate ingredientele pentru marinadă, apoi se masează energic carnea de vită și se lasă la rece cca. 20 minute. Legumele... Citeste continuarea
Aripioare de pui cu legume wok si taitei chinezesti
Postat de: panacrisAripioarele se curăță de eventualele tuleie, apoi se condimentează cu amestecul de mirodenii pentru pui, se pun la prăjit într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, cca. 15 minute... Citeste continuarea
Creveti, scoici marinate si urechi de lemn cu taitei chinezesti
Postat de: panacrisCeapa și usturoiul curățate, tăiate jullien se pun la călit într-un vas wok, sau o tigaie mai înaltă ;) cu uleiul de fistic/alune/arahide, la foc iute, cca. 5 minute,... Citeste continuarea
Pui in cinci culori
Postat de: KsenyaIntr-un castron, carnea se amesteca cu sosurile mentionate, se adauga ghimbirul, se amesteca toate si se adauga amidonul, se amesteca inca odata si se lasa sa intrepatrunda aromele, 5 minute.... Citeste continuarea
Orez in stil chinezesc
Postat de: mihaelar63Pentru inceput se sparge oul , se bate si se face o omleta simpla cu sare . Omleta trebuie sa fie bine prajita , nu foarte moale . Daca doriti ,pentru ometa se pot folosi chiar... Citeste continuarea
Ciuperci in stil asiatic
Postat de: KsenyaPregatim sosul. Intr-un bol preparam sosul din ingredientele mentionate mai sus la sos. Intr-un wok sau tigaie incapatoare adaugam uleiul, adaugam ciupercile cand uleiul este incalzit... Citeste continuarea
Tofu cu carne tocata si sos
Postat de: mitinitaCarnea tocata se amesteca intr-un bol cu sosul de soia si ghimbirul. Se amesteca bine. Tofu se taie in cuburi de marime egala. Se pune wok-ul sau tigaia pe foc si cand s-a infierbantat se... Citeste continuarea
Vitel in stil asiatic
Postat de: claudiaOCarnea de vitel o taiem fasii subtiri, ca sa se marineze si sa se gateasca rapid. O amestecam cu sosul de soia si o lasam sa se macereze vreo juma de ora la rece. Legumele le curatam,... Citeste continuarea
Ciocanele de pui cu legume chinezesti la slow cooker Crock-Pot
Postat de: panacrisSe prepară un sos din busuioc, piper și sosul de soia, se trec ciocănelele prin acest sos și apoi se așează în vasul ceramic al aparatului slow cooker Crock-Pot și se adaugă berea... Citeste continuarea
Piept de rata cu legume in stil chinezesc
Postat de: KsenyaPregatim bucatile de carne, scoatem grasimea care este in exces. Pe partea unde e pielea, crestam cu cutitul in forma de plasa saram si piperam. Intr-o tigaie adanca bine incinsa, asezam... Citeste continuarea
Taitei cu legume si sos de stridii
Postat de: mitinitaTaiteii se fierb conform intructiunilor de pe pachet. Se clatesc cu apa rece si se lasa sa se scurga. Varza, ceapa, ardeiul si morcovul se taie in bucati de marime egala. Se soteaza legumele... Citeste continuarea
Painea perfecta
Postat de: InaPentru inceput dizolvam 40 g faina alba in 200 ml apa rece. Punem amestecul pe foc pana ajunge la clocot si se leaga bine. In tot acest timp amestecam cu o spatula aducand amestecul dinspre... Citeste continuarea
Pui Shanghai cu sos iute
Postat de: aromearomate1Se taie pieptul de pui în fășii subțiri pe care le punem într-un castron și adaugam peste jumătate pahar de vin alb, sare, piper, cimbru, amestecam pieptul de pui cu aceste... Citeste continuarea
Aperitiv placinte cu ceapa verde
Postat de: mitinitaIntr-un bol se amesteca faina, apa si sarea si se framanta pana se obtine un aluat elastic. Se pune apa treptat, cantitatea s-ar putea sa difere in functie de tipul de faina folosit. Ceapa... Citeste continuarea
Supa asiatica instanta
Postat de: mitinitaSe face supa conform instructiunilor de pe ambalaj. Adica puneti taiteii intr-un bol adanc, adaugati condimentele si turnati apa fierbinte. Se lasa deoparte 3 minute. Adaugati oul taiat in... Citeste continuarea
Vinete cu carne in stil chinezesc
Postat de: KsenyaSpalam vanata, apoi taiem felii nu mai groase de 5 mm, insa nu taiati vanata pana la sfarsit. Presarati vanata cu sare si lasati-o pentru 30 min. Tot pentru 30 minute lasam si umplutura,... Citeste continuarea
Pulpe de rata caramelizate
Postat de: ctlinaPregatiti marinata: amestecati sosul cu usturoiul tocat, mierea si sosul soia. Adaugati piper proaspat macinat. Puneti pulpele intr-un plat pentru cuptor si ungeti-le bine cu sosul... Citeste continuarea
Piept de rata caramelizat
Postat de: ctlinaCrestati pielea pieptului - taiati linii cu un cutit fără a ajunge la carne. Pregatiti marinata: amestecati sosul cu usturoiul tocat, mierea si sosul soia. Adaugati piper proaspat macinat... Citeste continuarea
Fruct Kumkuat confiat (2)
Postat de: ctlinaSpalati si intepati cu o sccobitoare fructele de cateva ori.Amestecati zaharul cu apa si puneti pe foc. Adaugati fructele si aduceti la fierbere. Lasati sa fiarba la foc rapid timp de 20 de... Citeste continuarea
Fruct Kumkuat confiat
Postat de: ctlinaSpalati si intepati cu o scobitoare fructele de cateva ori. Amestecati zaharul cu apa si puneti pe foc. Cand incepe sa dea in clocot si cand zaharul este complet diluat, adaugati... Citeste continuarea
Noodles cu legume si sos de soia
Postat de: AlexTeacherIncepe prin a pune taiteii de orez la hidratat, in apa rece, pentru 10 minute. Procedeaza la fel si cu urechile de lemn. Taie morcovii si ardeii batonete. Morcovii trebuie sa fie mai... Citeste continuarea
Mancare de ciuperci cu pakchoi
Postat de: carla27carlaSe spala si se curata capatanile de pakchoi, indepartand cotorul si pastrand frunzele. Ciupercile se curata si se taie in 4 sau in 2, in functie de marimea lor. Intr-o tigaie adanca, se incinge... Citeste continuarea
Pak choi cu creveti si taitei
Postat de: dantesSpalam pak choiul si il taiem in fasii, pe lung. Topim jumatate din unt intr-o tigaie, adaugam 3 catei de usturoi si ii lasam sa se inmoaie, dupa care ii scoatem si punem pak choiul impreuna... Citeste continuarea
Mini pachetele de primavara la cuptor
Postat de: ladydiPregatim legumele: tocam varza, prazul, ceapa verde, ardeiul, usturoiul si radem morcovul. Punem ulei intr-o tigaie (de preferat wok), iar cand acesta e incins, se adauga prazul,... Citeste continuarea
Scoici Saint Jacques cu usturoi, ghimbir si sos de soia
Postat de: ctlinaPregătiți scoicile: îndepărtați cochilia ( negustorul de peste o poate face) și spălați sub jet de apă rece, carnea de scoică. Curatati-le de „sacul negru”. Partea... Citeste continuarea
Pak choi cu pui
Postat de: dantesPak Choi-ul se spala foarte bine, daca are frunze ingalbenite, acestea se indeparteaza si se taie pe lung, in patru. Se incinge uleiul intr-un vas, se adauga usturoiul taiat fin si dupa cateva... Citeste continuarea
Creveti pane
Postat de: ctlinaCuratam creveții. Intr-un castron puneti crevetii si toate ingredientele de la marinada. Amestecati si rezervati la rece cel putin 30 de minute. Dupa acest timp adaugati galbenusul de ou... Citeste continuarea
Porc Sichuan
Postat de: AndrutzaPIncepem prin a hidrata urechile de lemn in apa fierbine. Trebuiesc lasate la hidratat aproximativ 30 minute. Carnea de porc o taiem fasii lungi de 2-3 cm si o amestecam bine cu jumatate din... Citeste continuarea
Creveti cu ananas si sos dulce acrişor
Postat de: ctlinaCuratam creveții (am folosit fierti cumparati proaspeti de la pescarie). Intr-un castron puneti crevetii si toate ingredientele de la marinada. Amestecati si rezervati la rece cel... Citeste continuarea
Tigaie picanta cu piept de pui
Postat de: InaPieptul de pui se taie bucatele mici care se condimenteaza cu sare si piper si se pun la prajit in ulei. In acest timp curatam legumele, le spalam si le tocam grosier. Cand bucatile de... Citeste continuarea
Sushi cu legume
Postat de: gospodariuIntr-o o oala se pune 1 parte orez si 2 parti apa si se fierbe respectand tehnica fierberii orezului. Cat timp fierbe orezul vom pregati un otet de orez care il vom amesteca... Citeste continuarea
Taitei de orez cu pui in sos picant
Postat de: AndrutzaPTaiteti din orez se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Pulpele de pui se taie in fasii de 1 cm si se prajesc bine pe ambele parti. Cand puiul este facut se adauga ceapa si se calesc... Citeste continuarea
Muschiulet de porc asiatic
Postat de: ctlinaPregatim marinada. Într-un castron, se amestecă oțetul balsamic, uleiul de măsline, mierea, sosul de soia, usturoiul zdrobit, ghimbirul ras, sare și piper. Amestecati... Citeste continuarea
Carne de porc cu ceapă- reteta chinezeasca
Postat de: ctlinaSe taie carnea foarte fin (pentru a o putea manca cu baghete). Adaugam maïzena si se amestecă. Adăugați vinul, sosul de soia, uleiurile și se amestecă totul. Păstrați... Citeste continuarea