Fructe de mare cu orez si spanac
Postat de: mihaelar63 in Fructe de mareCuratati si spalati legumele. Ceapa se taie rondele. Usturoiul se feliaza fin. Ardeii se taie cubulete. Eu am clatit scoicile cu apa rece si le-am scurs in sita cu ochiuri...Citeste continuarea
Fusilli cu legume curcubeu in sos...
Postat de: Satisfyyourcravings in FusilliSe preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Intre timp, se curata dovleacul de seminte si se taie in cuburi de 1 cm. Se transfera pe o tava potrivita pentru cuptor, se presara cu sare,...Citeste continuarea
Friptura de berbecut cu cartofi si...
Postat de: mihaelar63 in OaieBucata de carne de berbecut se spala si se curata bine de pelite. Se tamponeaza cu un servet sa nu aiba exces de umiditate. Usturoiul se curata si 4 catei se taie in...Citeste continuarea
Fasole alba cu mititei in sos de...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneFasolea alba se spala si se pune la inmuiat in apa calduta de pe o zi pe alta. A doua zi se fierbe fasole in apa cu bicarbonat de sodiu. Fierbeti 15 minute pana incepe sa clocoteasca....Citeste continuarea
Friptura la tava
Postat de: amalia01 in PorcCotletul il speli sub jet de apa rece, il tai felii groase de 0,5 cm, il condimentezi si il lasi la rece. Costitele le tai bucati si le dai un clocot, dupa care le speli bine. ( mai iese din fum )...Citeste continuarea
Ficatei de pui in sos de soia, cu...
Postat de: AdrianUdrea in FicatSe curata ficateii de pui, se clatesc cu apa rece si se scurg bine. Se pune grasimea de pui la topit si se adauga ficateii de pui, impreuna cu ceapa si 3 catei de usturoi razuiti. Se presara...Citeste continuarea
Foccacia cu masline si oregano
Postat de: RODIMUR in PiineSe pune făina amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun drojdia fărâmițată și zahărul tos....Citeste continuarea
Friptura de vita cu salata calda de...
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaSe aduce carnea la temperatura camerei. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Intre timp, se spala cartofii bine si se taie in cuburi de 1 cm. Rosiile de taie in jumatati,...Citeste continuarea
Friptura rapida de vitel cu morcov
Postat de: mihaelar63 in VitaPulpa de vitel se portioneaza in doua bucati lunguiete de lungimea si grosimea unui cozonacel. Curatati si spalati morcovii. Cu ajutorul cutitului se inteapa mijlocul...Citeste continuarea
Fasole cu paste in stil toscan
Postat de: Ksenya in PastePunem o tigaie inalta si incapatoare pe foc, adaugam uleiul cand s-a incins suficient, adaugam usturoiul tocat si lasam la foc mediu 30 sec. Adaugam cutiile cu...Citeste continuarea
Fusilli cu ton
Postat de: eumimi in FusilliCeapa si ardeiul taiate cubulete le calim in ulei incins. Adaugam pasta de tomate si 4-5 linguri de apa in care au fiert pastele si lasam sosul 8-10 minute la fiert. Adaugam usturoiul dat pe...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu chilli si sos de...
Postat de: Satisfyyourcravings in FicatIn vasul unei blender, se adauga usturoiul, sare, uleiul, iaurtul si sucul de lamaie. Se mixeaza pana devine un sos omogen. Se taie ficatii in jumatati daca este nevoie. Se toaca...Citeste continuarea
Friptura de miel cu ghebe sotate si...
Postat de: simona72 in OaiePulpa de miel se pune la marinat cu cel putin 24 ore inainte de a face friptura. Se da la frigider, se acopera vasul cu folie alimentara sau de aluminiu. Se scoate carnea din frigider cu 2-3 ore...Citeste continuarea
Fasole scazuta cu ciolan
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumeFasolea o spalam bine in cateva ape, o punem intr-un vas cu apa la inmuiat cateva ore. Aruncam apa si o punem intr-o oala cu apa si sare la fiert. Dupa ce a fiert cateva clocote, aruncam...Citeste continuarea
Friptura coapta de mistret
Postat de: mihaelar63 in PorcJambonul crud de mistret tanar se spala foarte bine si se imparte in trei felii groase de cate doua degete. Se sareaza, se pipereaza si se condimenteaza carnea cu zataar [condiment...Citeste continuarea
Fasole batuta, in chifle, cu sos de...
Postat de: vasimur in Mancaruri de postCu câteva ore înainte de a o pregăti, alegem fasolea (dintr-un kg de fasole a rămas cca 800 g!), o spălăm bine și o punem la înmuiat în apă fierbinte, în...Citeste continuarea
Friptura aromata de vitel cu cartofi
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea se spala, se curata de pielite si se portioneaza felii. Cartofii se curata se spala, se taie in felii pe lung si se pun la fiet in apa cu sare. Intr-o tigaie se pune la...Citeste continuarea
Frigarui de octombrie
Postat de: mihaelar63 in PorcCartofii se curata, se spala, se feliaza si se tin in apa rece.Altfel ei se innegresc. Frigaruile [betele] de lemn se pun intr-un vas cu apa sa se hidrateze. Aceasta operatiune este...Citeste continuarea
Frigarui de creveti si scoici Saint...
Postat de: ctlina in Fructe de mareSpalati lamaia verde. Curatati avocado-ul, taiati-l in 2, scoateti samburele si taiati-l felii. Arozati-le cu zeama de lamaie. Mixati ceapa taiata marunt cu...Citeste continuarea
Fasole mixata cu ceapa caramelizata
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de postFasolea se pune la inmuiat de cu seara. Se pune la fiert in apa cu vegeta. Cand este fiarta, se strecoara si se lasa la racit. Se pune in robot si se mixeaza, adaugand usturoiul pisat si...Citeste continuarea
Fasole cu carnati de porc afumati
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeCu o seară înainte se alege fasolea, se spală cu apă rece, de două-trei ori și se pune la înmuiat, cu multă apă rece, deoarece, înmuindu-se, ea se va umfla. Dacă ați...Citeste continuarea
Felii de paine aromate
Postat de: mirela0911 in PiineIntr-un bol se pune faina. Pe margini se pune sarea. Se face o gropita in mijloc, se presara zaharul apoi drojdia zdrobita. Se toarna putina apa calduta, se amesteca usor si se lasa la activat....Citeste continuarea
Friptura de vitel la slow cooker...
Postat de: MotanLaOale in Slow CookerSe curata ceapa si se da pe razatoarea mica. Bucata de pulpa se curata, se spala, se usuca si se taie in felii groase. In vasul slow cooker Crock-Pot 3.5 L se pune uleiul si ceapa rasa....Citeste continuarea
Ficatei infofoliti
Postat de: MotanLaOale in FicatFicateii de pasare se curata, se spala si se pun la scurs. Ficateii se usuca bine, se presara cu vegeta si piper si se ruleaza intr-o felie de bacon. Se prind cu o scobitoare pentru...Citeste continuarea
Fasole cu carnati afumati la slow...
Postat de: momo121 in Slow CookerCuratam legumele, ceapa o tocam marunt, iar morcovul rondele subtiri si taiate pe jumatate. In vasul de la Crock-Pot de 2.4 l asezam legumele taiate, carnatul il taiem bucati...Citeste continuarea
Focaccia cu rosii cherry si rozmarin
Postat de: mirela0911 in PiineIntr-un bol se cerne faina. Se adauga pe margine sarea, iar in mijloc se face o gropita. Se presara zaharul, apoi se zdrobeste drojdia. Se toarna putina apa calduta, se amesteca usor si se lasa sa...Citeste continuarea
Foccacia cu masline si rosii
Postat de: RODIMUR in PiineSe pune făina albă în vasul pentru frământat, iar în mijlocul ei, într-o adâncitură, drojdia mărunțită, zahărul și apa caldă, adăugată puțin câte...Citeste continuarea
Fajitas cu carne si ghiveci de legume
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneCaliti ceapa si usturoiul in uleiul incalzit. Adaugati carnea tocata. Sotati impreuna cateva minute, puneti ghiveciul de legume, bulionul de rosii, cimbrul uscat si 500 ml de apa....Citeste continuarea
Friptura de iepure in vas roman
Postat de: trifadalia in IepureTransam carnea de iepure bucati si o spalam bine. Cateii de usturoi ii dam pe razatoare si ii lasam cu sare sa se inmoaie. Punem boiaua peste si incepem sa facem un mujdei frecand cu ulei . Cu...Citeste continuarea
Focaccia cu rozmarin
Postat de: RODIMUR in PiineÎn vasul pentru frământat se pune făina amestecată cu sare, iar în mijlocul ei, drojdia mărunțită, zahărul și apa caldă, adăugată puțin câte puțin. După ce a...Citeste continuarea
Farfalle cu șuncă și cașcaval,...
Postat de: RODIMUR in FarfallePastele se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Între timp se unge cu unt o tavă termorezistentă și se pregătesc celelalte ingredinte. Șunca și cașcavalul se taie...Citeste continuarea
Fasole cu ciolan afumat si fenicul
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcIntr-un mojar se adauga semintele de feicul, fulgii de chilli, cateii de usturoi, cimbrul si rozmarinul si se transforma intr-o pasta. Se adauga cateva linguri de ulei, se amesteca bine si se unge...Citeste continuarea
Ficatei inabusiti, cu ceapa si rosii
Postat de: RODIMUR in FicatSe curăță ficățeii de vițe, se spală și se scurg de apă. Se curăță cepele, se spală și se taie rondele, după care se călesc ușor, numai cât să se înmoaie puțin,...Citeste continuarea
Frigarui din carne tocata cu sos...
Postat de: Satisfyyourcravings in Retete DelikatPentru kebab , se indeparteaza carnea din carnaciori si se amesteca cu carnea tocata de vita, Condimentele pentru Gratar, chilliul, patrunjelul tocat, ceapa rasa, usturoiul pisat, sare, piper si...Citeste continuarea
Fajita cu carne de porc
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcSe taie ceapa si ardeii julien si se amesteca cu jumatate din cantitatea de condimente pentru Fajita. Se amesteca carnea de porc cu restul de condimente si se soteaza in putin ulei, la...Citeste continuarea
Frappuccino cu frisca si menta
Postat de: Oana in CafeaPune siropul de menta in pahar. Pune lapte in recipientul special al espressorului. Pune un plic de cafea in port filtrul espressorului si fixeaza-l in aparat. Seteaza spuma de lapte la...Citeste continuarea
Fructe de mare cu sos de smantana...
Postat de: gurita_ta2005 in Retete DelikatCrevetii se pun intr-un bol impreuna cu bucatiile de calamar, se condimenteaza si se lasa deoparte. Bucatiile de caracatita se pun intr-o craticioara la fiert, se testeaza cu o furculita; cand...Citeste continuarea
Festin cu Delikat (Pui intreg la...
Postat de: Satisfyyourcravings in Retete DelikatPentru marinada, se amesteca uleiul cu sucul de lamaie, usturoiul, condimentele pentru gratar si cele pentru chiftele, chilliul, sare, piper, frunzele de cimbru, paprika, vinul si berea. ...Citeste continuarea
Foietaj impletit cu carne si...
Postat de: ancutsa in Retete DelikatSe lasă aluatul la dezgheţat, la temperatura camerei. Pentru umplutura: carnea tocată de porc se rumeneşte într-o tigaie cu puţin ulei încins, se adaugă...Citeste continuarea
Friptura de vitel cu sos de mustar
Postat de: Constelatialeu in VitaAm taiat carnea de vitel in bucatele mici, am pus in tigaia wok unt si apoi am adaugat bucatelele de carne si le-am calit 5-6 min, apoi am transferat totul in oala Crock-pot-ului, am presarat sare...Citeste continuarea
Friptura mixta
Postat de: Constelatialeu in Retete DelikatAm spalat si curatat pulpele de pui, le-am portionat, aripioarele le-am spalat, iar muschiuletul l-am portionat. Am presarat sare pe ele si apoi condimente de la Delikat si le-am asezat in tava de...Citeste continuarea
Fricasse de pui si crutoane cu...
Postat de: katty in DulciuriCuratam pulpele de resturi, le spalam si le scurgem bine. Le punem la prajit intr-o cratita in uleiul de masline, apoi, dupa ce s-au rumenit, le scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas...Citeste continuarea
Frigarui cu pui si vinete
Postat de: ancutsa in PuiSe pârlesc pulpele de pui, se spală, se îndepărtează pielea şi se taie cubuleţe. Se pun într-un vas, la marinat, cu bere, sare, după gust şi mirodenii,pentru 30...Citeste continuarea
Ficat de vitel la cuptor
Postat de: sufletista in FicatFicatul il spalam, il curatam de pielite si il taiem in felii potrivite. Intr-un bol adaugam ficatul si laptele, acoperim cu o folie alimentara si dam la rece 1 ora. Scoatem ficatul din...Citeste continuarea
Ficatei in stil grecesc cu lamaie...
Postat de: rocsi_1612 in FicatFicateii ii puneti in apa rece 20 de minute. Dupa acest timp, ii curatati de pielite sau alte impuritati, ii treceti pe sub un jet de apa si ii lasati la scurs intr-o sita. Pe o farfurie...Citeste continuarea
Foccacia cu rozmarin si parmezan
Postat de: licurici_lra in Retete DelikatSe cerne faina si se amesteca cu sare. Drojdia se amesteca cu laptele caldut, un varf de lingura cu zahar si o lingura de faina, apoi se lasa sa se umfle. Se amesteca faina cu drojdia, 2...Citeste continuarea
Ficatei picanti cu ierburi si marar...
Postat de: Valclaudia in Retete DelikatCuratam ficatul de pielite si grasime, il taiem bucatele, il clatim in apa rece. Punem o tigaie cu 3 linguri de ulei pe foc, adaugam ficatul, presaram dupa gust piper macinat, punem boabele de...Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata si menta
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un vas adaugam 200 g faina.praful de copt,bicarbonatul,zaharul si amestecam. Facem o adancitura adaugam untul moale,menta tocata marunt,ouale batute,coaja de lamaie. Incepem sa...Citeste continuarea
Frigarui de pui
Postat de: Meea in Retete DelikatÎnainte de toate, asigurați-vă că ați lăsat bețele pentru frigărui la înmuiat în apă rece pentru cel puțin 30 de minute dacă doriți niște...Citeste continuarea
Friptura de porc si cartofi cu unt...
Postat de: merisor67 in Retete DelikatPentru friptura de porc, portionam carnea, o asezam in tava si presaram condimentele peste ea. O amestecam bine cu condimentela sa se pudreze uniform, apoi acoperim tava si o dam 30 de minute...Citeste continuarea