A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Fasole batuta

Postat de: Valentin68 in Mancaruri de post

Mai intai, punem fasolea la hidratat in apa rece, de seara pana a doua zi. A doua zi, o punem la fiert, schimbam de doua ori apa. Dupa ce a fiert bine, fasolea se scurge si se lasa la racit....Citeste continuarea

Ficatei de pui

Postat de: AdrianaSava in Ficat

Se curata ceapa, se taie solzisori. Mie imi place cu cat mai multa ceapa, ii da un gust foarte bun. Se spala ficatelul cu apa rece. Se pune intr-o tigaie ulei, cat sa acopere baza tigaii, eu am...Citeste continuarea

Focaccia

Postat de: Ina in Piine

Punem cartoful la fiert, in apa cu putina sare. Cand furculita intra usor in cartof, oprim focul, scurgem apa si pisam cartoful. Cernem faina (chiar si de doua ori) pentru a o aerisi. Punem...Citeste continuarea

Friptura de vita cu cartofi in sos...

Postat de: Pungasa_Rogue in Vita

Se spala pulpa de vitel si se portioneaza in cinci bucati. Se pun bucatile intr-o tava mica si inalta si se presara peste ele sare, putin piper negru macinat, o lingurita de boia de ardei dulce si...Citeste continuarea

Frigarui de curcan cu legume, la grill

Postat de: privatelaura in Curcan

Carnea de curcan se taie cuburi potrivite. Se stropește cu puțin ulei și zeamă de lămâie, se asezonează cu sare, boia dulce, pudră de usturoi și se marinează la rece. Între...Citeste continuarea

Friptura de porc

Postat de: eumimi in Porc

Mai intai, taiem carnea si o punem in tava. Usturoiul il taiem marunt . Amestecam pasta de tomate cu usturoiul, apa, sare, piper si condimente dupa gust.  Adaugam sosul peste carne si...Citeste continuarea

Fasole de post sau de dulce la slow...

Postat de: Constelatialeu in Slow Cooker

Mai intai, am dat intr-un clocot fasolea. Separat morcovul ras, prazul taiat rondele si ardeiul capia taiat cubulete, le-am calit cca 10 mim, am adaugat sare si piper, apoi am pus rosiile cherry...Citeste continuarea

Friptura de vita cu garnitura de...

Postat de: stefy_a in Vita

Carnea de vita se taie felii (mai grosute) si se pun la prajit, in ulei incins, pentru 2 minute pe fiecare parte. Se adauga vinul, un pahar cu apa, foile de dafin, boabele de mustar, boabele...Citeste continuarea

Fructe de mare, cu orez si busuioc

Postat de: mihaelar63 in Fructe de mare

Ceapa rosie, curatata si spalata, se toaca marunt. Carnaciorii se taie rondele. Se prajesc usor carnaciorii impreuna cu ceapa si se adauga orezul. Se folosesc 2 linguri de...Citeste continuarea

Foietaj cu mere

Postat de: panacris in Dulciuri

Merele se curăță de coajă, se rad, apoi se pun la călit, asezonate cu zahăr și pudra de scorțișoară, într-un vas cu fundul gros cca. 15 minute. Foietajul dezghețat se...Citeste continuarea

Friptura de porc cu cartofi mici la...

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Amestecati toate ingredientele pentru marinata. Ungeti bine carnea si puneti-o cu tot cu marinata, intr-un sac de congelat. Inchideti sacul, apasati si amestecati lichidul uniform....Citeste continuarea

Ficatei de pui cu gnocchi de casa

Postat de: rocsi_1612 in Ficat

Gnocchi: Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem intr-o oala cu apa la fiert si putina sare. Cand sunt fierti, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca. Cartofii...Citeste continuarea

Fusilli cu sos de rosii, carnati si...

Postat de: madi_marin in Fusilli

Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Se adaugă rondelele de cârnat şi se rumenesc împreună. Se toarnă apă sau supă de pui cam 1 cană şi jumătate....Citeste continuarea

Friptura de porc cu sos de usturoi...

Postat de: oanapl in Porc

Tai carnea felii cam de grosimea unui deget si o aranjezi in tava (nu se unge tava cu ulei). Presari putina sare si piper peste carne. Pisezi usturoiul si il pui intr-un bol mic si adanc. Torni...Citeste continuarea

Fenicul la cuptor

Postat de: nadea68 in Aperitive / Garnituri

Curatam feniculul de partile exterioare, dupa care le taiem in spicuri. Punem o cratita cu apa pe foc, cand da in clocot, adaugam sare si fierbem feniculul cam 10 minute. Dupa ce s-a fiert,...Citeste continuarea

Frittata con ricotta

Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri

Încălzim cuptorul la 180 grade C. Într-un castron, batem ouăle cu smântâna și condimentăm cu sare și piper negru proaspăt măcinat. În alt castron, amestecăm...Citeste continuarea

Frittelle di mele (Mere in aluat)

Postat de: nadea68 in Dulciuri

Intr-un castron, punem oul, praf de sare, laptele si amestecam. Adaugam faina amestecata cu praf de copt. Aluatul iese destul de moale ca o crema sau aluat de clatite mai dens. Lasam deoparte 30...Citeste continuarea

Ficatei in sos de bere neagra

Postat de: privatelaura in Ficat

 Se pune la încins o tigaie, pe foc. Se adaugă o lingură zahăr și două de ulei. Se lasă să se caramelizeze, iar când s-a topit zahărul, se adaugă ceapa tăiată și 1-2...Citeste continuarea

File de pangasius la cuptor cu...

Postat de: amradu in Pangasius

Tava se unge cu o lingura de ulei de masline, se pune fileul de pangasius, se presara sare, piper si se pune cate o bucatica mica de unt pe fiecare bucata de peste, apoi se baga la cuptor,...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu sos si piure

Postat de: Oana in 2 Portii = 20 LEI

Curata ficateii, spala-i bine cu apa rece si lasa-i la scurs intr-o sita. Pregateste legumele si taie ardeiul gras colorat in fasii, ceapa solzisori si usturoiul rondele. Pune uleiul la...Citeste continuarea

Fazan cu sos de vin si tagliatelle

Postat de: katty in Mancaruri cu carne

Fierbem fazanul taiat in patru, impreuna cu legumele, boabe de piper si foi de dafin pana se inmoaie carnea. Scurgem carnea. Amestecam uleiul de masline cu oregano, busuioc, sare si piper...Citeste continuarea

Friganele sau French toast

Postat de: ctlina in Dulciuri

Am folosit un rest de  Brioşă belgiană  Incepeti cu garnitura de zmeura. Intr-o tigaie, amestecati apa, zaharul si adaugati zmeura cand apa clocoteste. Presati cateva fructe...Citeste continuarea

Friptura de pui cu legume la cuptor

Postat de: eumimi in Pui

Mai intai, dam in fiert carnea de pui, nu o lasam sa fiarba bine, ci doar sa dea in clocot. Punem apoi carnea, cartofii taiati cuburi mai mari si morcovii taiati cat mai mare intr-o tava....Citeste continuarea

Foietaj cu umplutura din piept de...

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Spalam pieptul de pui si il taiem cubulete. Il punem in uleiul incins intr-o tigaie si  amestecam usor pana incepe sa se rumeneasca. Punem spanacul usor dezghetat si amestecam usor pana scade...Citeste continuarea

Ficatei de pui

Postat de: silvianart in Ficat

Frigem ficatul pe ambele parti, il tragem de pe foc, il saram. Sosul: in blender punem cartoful, 1 lingura smantana, uleiul, usturoiul, sarea si piperul, mixam si amestecam cu restul de...Citeste continuarea

Fursecuri colorate

Postat de: caroline in Dulciuri

Scoatem din timp untul din frigider, pentru a ajunge la temperatura camerei. Punem intr-un bol, untul impreuna cu zaharul pudra si un praf de sare. Mixam totul forte bine cu ajutorul unui...Citeste continuarea

Ficatei de pui inveliti in bacon

Postat de: merisor67 in Ficat

Mai întâi, curățăm ficățeii de pui, îi spălăm și îi scurgem, apoi îi fierbem în apă clocotită cu puțină sare, doar până se pătrund cam trei...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu ciuperci in sos alb

Postat de: Pungasa_Rogue in Ficat

Se spala ficateii de pui (se indeparteaza cu grija fierea, daca este prezenta, fara a o sparge) si se pun la fiert in apa. Se indeparteaza spuma care se formeaza deasupra apei, apoi se fierb...Citeste continuarea

Friptura de porc la cuptor

Postat de: sufletista in Porc

Intr-o tava, adaugam uleiul de masline, adaugam carnea taiata felii. Amestecam sare, piper, coriandu, boia de ardei, ghimbirul ras prin razatoarea mica (1 feliuta am foloist) si presam peste...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu piure si sos de...

Postat de: violeta30 in Ficat

Pregatim mai intai piureul, pentru ca ficatul se face repede. Spalam ficatul si il curatam de pielite si de resturi de fiere.  Pregatim o tigaie in care punem o lingura de ulei si apoi...Citeste continuarea

Friptura de muschiulet la cuptor

Postat de: eumimi in Porc

Mai intai, transam carnea si o punem in tava. Adaugam pasta de tomate, diluata cu o cana de apa. Presaram deasupra sare, piper, ardei boia si delikat ( optional). Usturoiul il curatam, il taiem...Citeste continuarea

Ficat de porc la tigaie cu piure de...

Postat de: violeta30 in Porc

Taiem ficatul in cubulete si il lasam vreo 10-15 minute in apa rece.  Pregatim tigaia pentru prajit, in care vom adauga untura si apoi ficatul scurs de apa si acoperim cu un capac. Mai...Citeste continuarea

Frigarui pe bat, cu garnitura de...

Postat de: silvianart in Porc

Fierbem cartoful 12-15 min. Amestecam carnea tocata cu putin marar, cascavalul ras, usturoiul zdrobit, ceapa, sare, piper, chilii, busuioc si o lingurita din oul batut. Aplicam carnea pe...Citeste continuarea

Friand cu ananas

Postat de: katty in Dulciuri

Pentru crumble, amestecam cu varful degetelor toate ingredientele, pana capata aspectul unui pesmet. Topim untul si il  punem deoparte. Amestecam ingredientele uscate intr-un vas....Citeste continuarea

Fursecuri cu fructe de padure

Postat de: oanapl in Dulciuri

Intr-un vas, mixezi ouale, adaugand putin cate putin zaharul alb, zaharul brun, sarea si vanilia. Amesteci faina cu praful de copt si apoi le cerni. Untul topit il torni peste amestecul de...Citeste continuarea

Fursecuri cu gutui si prune

Postat de: roman in Dulciuri

Untul se mixeaza impreuna cu zaharul pudra, iar cand compozitia devine spumoasa se adauga treptat galbenusul si esenta de vanilie. Intr-un bol, se amesteca faina cu un praf de sare si cu un plic...Citeste continuarea

Fasole scazuta la slow cooker...

Postat de: MotanLaOale in Slow Cooker

Fasolea se alege, se spala si se pune in apa rece de seara pana dimineata. Dimineata, se pune la fiert in alta apa, 10 minute dupa ce clocoteste. Se scurge de apa in care a fiert, intr-o...Citeste continuarea

File de peste pe pat de orez

Postat de: silvianart in Peste

Ungem pestele cu ulei masline, saram, piperam, punem deasupra alunele si dam la cuptor pentru aproximativ 20-25 min. la 130 grade C. Orezul il fierbem, saram, si ii adaugam lingura de unt pentru...Citeste continuarea

Fursecuri fragede

Postat de: oanapl in Dulciuri

Pentru aluat, amesteci untul sau margarina cu mixerul la viteză maximă. Adaugi treptat zahărul, zahărul vanilinat şi amesteci, până când se formează o masă compactă. Adaugi...Citeste continuarea

Fursecuri de Craciun

Postat de: oanapl in Dulciuri

Amesteci faina cu ouale, untul, un varf de sare, coaja rasa de lamaie, o lingurita esenta de portocale si o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu otet. Cu ajutorul unor forme, tai...Citeste continuarea

Fursecuri fragede cu gem de prune

Postat de: Ina in Prajituri

Gemul de prune il amestecam cu fulgi de cocos pentru a obtine o consistenta mai ferma si a evita curgerea din fursecuri. Untura din Osanza de porc se mixeaza impreuna cu zaharul si...Citeste continuarea

Fursecuri cu ciocolata

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Intr-o craticioara, se pune ciocolata impreuna cu untul pe foc mic sa se topeasca. Se amesteca bine pana se omogenizeaza si se lasa la racit.  Intr-un bol, se mixeaza ouale impreuna cu un...Citeste continuarea

Friptura pentru trecerea dintre ani

Postat de: Valentin68 in Porc

Condimentam ceafa de porc proaspata cu condimente Kotany si o lasam vreo 2 ore. Portionam afumaturile si apoi le asezam intr-o tava. Pe la orele 22, dam drumul la cuptor, cu focul domol, noi ne...Citeste continuarea

Foietaj in forma de bradut

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Scurgeti bine tonul. Amestecati cu ajutorul unui robot sau la mana tonul, ricotta si sosul de rosii. Puneti sare, piper si boia de ardei. Incalziti cuptorul la 180°C. Intindeti aluatul...Citeste continuarea

Fursecuri de sezon

Postat de: VanessaAli in Dulciuri

Frecam untul cu zaharul, galbenusurile, laptele si esenta. Pui catava faina ca sa nu fie o compozitie lichida, apoi pui bicarbonatul si il stingi cu otet. Mai pui faina cat sa nu mai fie lipicios,...Citeste continuarea

Fursecuri Fulgi de nea

Postat de: Corina33 in Prajituri

Albusurile (reci de la frigider) se mixeaza cu un praf de sare pana stau bat. Se adauga zaharul (de preferinta zahar pudra) in ploaie si se mixeaza in continuare pana se topeste. Lasam mixerul...Citeste continuarea

Fursecuri 1 - 2 - 3

Postat de: Criss in Prajituri

Se spumeaza untul moale cu zaharul pudra. Se adauga oul si se omogenizeaza. La final, se adauga faina, amestecand cu o spatula pana se formeaza un aluat destul de moale si cremos, care se...Citeste continuarea

Fursecuri fragede

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Scoatem untul din frigider cu 20 de minute inainte sa ma apuc de aluatul pentru fursecuri. Intr-un bol incapator, punem faina, zaharul pudra, cele 2 galbenusuri de ou, praful de sare si untul...Citeste continuarea

Friptura din carne de strut

Postat de: panacris in Mancaruri cu carne

Sosul de soia, muștarul și uleiul de măsline se amestecă până se omogenizează. Se unge carnea de struț decongelată, ce se pune într-un vas de sticlă, de preferat, se...Citeste continuarea

Fursecuri-semiluna cu portocala si...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Se freaca untul sau margarina cu zaharul vanilat, mierea, se adauga albusul batut spuma, un praf de sare, praful de copt si se incorporeaza treptat faina, amestecand si framantand pana...Citeste continuarea

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]